E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

О антиалгину - поново

<< < (2/2)

LSI:
Лично ми је познато из тестова које сам радио да су ти премази изузетно отпорни на абразију.
Међутим, нема тог премаза који се временом неће оштетити, поготову ако непажљиво пристајемо насукавањем на песак, шљунак, потопљене гране...

Мислим да је то разлог зашто је овом производу, о ком сам овом приликом писао, додат метални прах бакра, јер бакар је тај састојак класичних антифаулинг боја, који је веома отрован и који одбија мекушце и алге.

Није ми познт овај производ и зато се не усуђујем да тврдим да је много бољи од антиалгина на које смо ми овде навикли. Само сам пренео оно што сам нашао у огласу СВБ-а. Било би лепо да још неко "прогугла" или се распита преко неких својих пријатеља у Немачкој или у некој другој земљи и да нам пренесе туђа искуства.

Моја искуства из лабораторије су веома, веома позитивна али то су ипак контролисани услови и само указују на то како би се неки материјал могао понашати.

Мада, ово су нови производи и сигурно су ширем кругу наутичара још увек недовољно познати. Остаје нам за сада да верујемо продавцима, не заборављајући стару изреку: "Сваки Цига свога коња хвали".

maverick:
Hempel silic one je jedan sličan proizvod i rezultati po svijetu su zadovoljavajuci...no kad malo bolje pogledas nacin stavljanja...tj uklanjanje svega sto imas na plovilu i ipak svake godine po jedan novi sloj...ne znam koliko je isplativ...a da ne kazem da u rukavcima , lukama gdje dosta ljudi drzi plovila...tesko se nesto moze staviti a da ne obrasta...i to jos vise godina...
Cak mi se cini ...montirao sam kolega jedan sustav protiv obrastanja...radi na 12 v..i puno bolje se pokazao od ocekivanog...zahtjeva panel i stalno napajanje

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju