Opšta...Tu smo... > Uputstva
Tko se razumije u sonar?
majstorli:
--- Citat: Kapetan 20, 12, 2015, 20:05:19 posle podne ---teko da ces na netu naci uputstvo stelovanja tvog modela za reku Bosutu.... 6589
trik je u tome da ti prema svom licnom afinitetu nastelujes sistem ... i da tacno znas sta dobijas ... a tu je PRAKSA najbitnija ..
--- Kraj citata ---
Slazem se u potpunosti da tako nesto necu naci.
Mislim da mi netko da savjet.npr. koja brzina pinga?Sporo,normalno,brzi ili vrlo brzo.Ja ne kuzim sta mi je ispravnije postimat jer kao sto velim u camcu sam na vesla ili me voda lagano nosi.Ili kako podesit:plitka voda,slatka voda,sporo panulanje itd.Ili siva skala,crno dno ili obrnuta skala. Ima i povrsinska bistrina:iskljuceno,slabo ,vrlo jako. Evo to su primjeri za koje nisam siguran kako da to postelujem kuku
maverick:
Napisao sam negdje dalje...tesko je nekom tko pocinje s takvim stvarima ustelati sonar u tako plitkoj vodi i tesko je nekom neiskusnom dobro procitati nesto na tako malo ekranu...da ne kazem da tu postoje problemi od plasenja ribe i slicnih stvari do povrsinskih necistoca koja je tesko izbjeci. Sonari vecini sluze za konfiguraciju dok onima koji se vise zezaju s tim poput mene sluze iskljucivo za pronalazak ribe jer pecam na par desetaka km rijeke i znam poprilicno dobro konfiguraciju. E sad teksko ce ti netko dati savjet o svemu kad ne vidim vodu....Moj početak s malo boljim sonarima je bio dosta tezak, tesko je bilo snimaka i instrukcija po netu.....ali uglavnom ulovi ribu od kilo-dvije i spusti je dole i na njoj ganjaj osjetljivost i ostale parametre...sto se tice svega ostalog ta zraka je ipak preuska i tek tad ces vidjeti koliko malo podrucja doista pokrivas....za ribu u takvim vodama ti treba nesto tipa structure scan...sve ostalo je poprilicno puno srece...pogotovo na rijekama poput bosuta koji sigurno nema puno kapitalnih i velikih riba lako vidljivih na sonaru
zankiki:
Kad je kapetan uspeo da podesi svoj da bez greške nalazi jata peševa... Sve je moguće ha ha
maverick:
Znači da je ipak otišao na veći level lol
majstorli:
Ako nesto ima bolje za bosut da mi preporucite.Pa prodat cu ovaj ako treba i uzet drugi.Mada mislim da i ovaj mogu dobro postelat.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju