Opšta...Tu smo... > Uputstva

Tko se razumije u sonar?

<< < (9/12) > >>

zankiki:
Sonar je koristan da vidimo dubinu i izbegnemo raznorazne sprudove kojih ima pogotovo kad su vode niske kao ove godine. Nikad sprud nije odsečen, uvek smo recimo u 5 metara dubine, pa tek onda ide 4, 3, 2.... Pogotovo što može da se podesi alarm kad udjemo u plitku vodu (ja držim podešeno na 2.5 metara) i baš taj alarm me je više puta spasio, tipa plovim satima, na pola sam Dunava, opustio se, zveram po obalama, a on počne da pišti... Za to mogu da posluže i najjeftiniji modeli, ja koristim garmin fishfinder 120 koji sam dobio sa brodom. Pogotovo je kod plastičnih čamaca zaniljiva opcija da se namontira iznutra u kabini i da pokazuje dno ispod pramca. Ovo je zgodno i kod pristajanja na nepoznatu obalu kad ne znamo konfiguraciju dna.

Što se šporova i sličnih prepreka tiče, tu kao što reče Ljuba, pomažu dobre karte, koje bar za Dunav postoje. Ovo dvoje u kombinaciji su i više nego dovoljno za bezbednu plovidbu.

majstorli:
A eto ja kupio sonar iskljucivo radi ribe.Bosut znam skoro napamet gdje su prepreke,tvrdo ili muljevito.Svejedno camcom na vesla furim.Ocekujem da mi sonar otkrije gdje se riba skriva,a onda cu razmisljat kako je uhvatit.

Kapetan:
majstorli ... baci se na Youtube , postoji dosta snimaka koji objasnjavaju upotrebu sonara, kao i objasnjavanje kako prepoznati /razaznati ribu od drveta...
ujedno to sto poznajes Bosut, ce ti samo pomoci da pre pocnes da razaznajes sta je riba a sta nije ... kao i za sve potrebno je iskustvo ...

majstorli:

--- Citat: Kapetan  20, 12, 2015, 19:25:59 posle podne ---majstorli ... baci se na Youtube , postoji dosta snimaka koji objasnjavaju upotrebu sonara, kao i objasnjavanje kako prepoznati /razaznati ribu od drveta...
ujedno to sto poznajes Bosut, ce ti samo pomoci da pre pocnes da razaznajes sta je riba a sta nije ... kao i za sve potrebno je iskustvo ...

--- Kraj citata ---
E pregledao sam stvarno previse tih snimaka i vidim da se moze ustimat da se sve fino vidi,ali nigdje nisam nasao upute iskljucivo za sonar kao moj

Kapetan:
teko da ces na netu naci uputstvo stelovanja tvog modela za reku Bosutu....  6589

trik je u tome da ti prema svom licnom afinitetu nastelujes sistem ... i da tacno znas sta dobijas ... a tu je PRAKSA najbitnija ..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju