The world of sailing - Svet jedrenja > Vesti iz sveta jedrenja i jedriličarstva
Jedrilica
neptun:
Sad videh temu. Riveto je super jedrilica, ne znam za kvalitet, al lepo jedri. A za kracenje jedara je tacno, ali to vazi za vecinu jedrilica ove velicine. Mislim da postoji kalup negde kod nas za ovaj brod. Cena je bas mala, mada ima tu sigurno dosta posla da se sve dovede u red.
MoravskiLubenicar:
114 Živeli! Videh da sam avanzovala od MALOG u MORNARA!
Zoran T:
Riveto je projekat za samogradnju(one desing) izrazito trkace jedrilice nastao krajem 70tih.Klubovi i ko je hteo brod za trke i regate pravio je riveto.Na leto 84 i 85g sam radio u nekadasnjem ACY-ju(preko omladinske).Bio je Elanov program od"707", "Elan Ekspres" i"Elan31" i sa ni jednim nije moga da se prati riveto eventualno 31-ca al to je puno veci brod.Elani su bili za carter(zbog opreme tezi)a ne za regate.Slicne rivetu na oko isti(a kazu je malo meksi brod od riveta )pravilo je brodogradiliste Kosanovic negde okolina Zagreba.Hvaranka je bio naziv i mislim da je napravljeno samo 4 kom.Ti kalupi od riveta jedino ko je pravio camac pa ostalo.Sa danasnjim trkacima tipa"heol 7.4" ili nesto iz mini klase 6.5m riveto nema sanse...
neptun:
Verujem da je tko, mada ja nisam primetio da je nesto bas mnogo brz. Verovatno sam ja jedrio na nekom koji nema dobru opremu. Elan expres mi deluje ozbiljnije. Nisam znao da su svi samogradnje. To je onda carstvo osmoze..
Zoran T:
Ja ne znam dal je riveto neko serijski proizvodio.U sukostanu je bio jedan samo za regate i nije bio u vodi duze od 4 dana nikad a unutra beo ko prazan frizider u prodavnici nista nije imao samo obaveznu opremu vrece sa jedrima kanape sidro i pojaseve...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju