Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
Spustena jedra
Thalassoma:
--- Citat: Kapetan 03, 04, 2016, 09:01:00 pre podne ---e tako onda da, ali covek koliko vidim nema nameru da plovi po Srbiji uopste , niti da koristi ladju ovde....
zato mu i napisah da reguje na DE kao fizicko lice , zaobidje sve gluposti od PDV-a , carine i slicnih stvari i oma buc u vodu
ako mora da prodje kroz srbiju onda privremeni uvoz (ili kako bese) i za max 30 dana napusti srbiju sa plovilom ...
ja sam generalno zaobisao tu pricu sa firmom i registracijom na istu zbog godisnjih troskova odrzavanja firme...
nego da li domaca firma moze da najmi strano plovilo? i da li se onda to vozilo tretira kao domace?
--- Kraj citata ---
Potpuno si u pravu. Iako sam gradjanin SRB tj. rodjen sam, zivim i radim ovde, nemam nameru da plovilo koristim po nasim vodama vec u CG a ako bude srece tj. ako se zena ipak dovoljno opusti, u 2017. cu malo do Mljeta ili Korcule. Nikakve preduge plovidbe ali opet malo zahtevnije u odnosu na one od kraja do kraja CG obale.
U svakom slucaju, ja sam postovao onaj odgovor iz USA cisto da se ni vi ne biste iznenadili kada ih budete kontaktirali i ni zbog cega drugog.
Mnogo mi znace informacije koje ovde dobijam i svim hvala na nesebicnom deljenju sa ostalim clanovima foruma.
Kapetan:
thumbup na zalost utepase sa onom taxom ....
Thalassoma:
Da. Upravo tako.
Ja sam se nesto raspitivao cak i da je registrujem u Poljskoj ali je ceo proces veoma komplikovan a i plovilo mora da je fizicki tamo za obnovu registracije.
Jedino sto cu jos da pokusam da saznam da li mogu da je registrujem u Italiji jer za tu duzinu plovila se radi registracija jednokratno tj. u pitanju je trajna registracija.
Kapetan:
--- Citat: Thalassoma 10, 04, 2016, 08:06:16 pre podne ---Da. Upravo tako.
Ja sam se nesto raspitivao cak i da je registrujem u Poljskoj ali je ceo proces veoma komplikovan a i plovilo mora da je fizicki tamo za obnovu registracije.
Jedino sto cu jos da pokusam da saznam da li mogu da je registrujem u Italiji jer za tu duzinu plovila se radi registracija jednokratno tj. u pitanju je trajna registracija.
--- Kraj citata ---
Kada sam gledao gde cu i kako cu da registrujem moju ladju bilo je par opcija.
irska ima neku opciju , ali nikad nisam skapirao kako i sta, ali mi kazu da je par ladja tamo regovano takodje povoljno
amerika- ima i drugih agencija ja ne bih odustao od toga, plus mozes da registrujes i bez agencije to ti je bez one taxe ali drkanje sa drzavnim sluzbenicima
Thalassoma:
--- Citat: Kapetan 10, 04, 2016, 09:30:51 pre podne ---
--- Citat: Thalassoma 10, 04, 2016, 08:06:16 pre podne ---Da. Upravo tako.
--- Kraj citata ---
Kada sam gledao gde cu i kako cu da registrujem moju ladju bilo je par opcija.
irska ima neku opciju , ali nikad nisam skapirao kako i sta, ali mi kazu da je par ladja tamo regovano takodje povoljno
amerika- ima i drugih agencija ja ne bih odustao od toga, plus mozes da registrujes i bez agencije to ti je bez one taxe ali drkanje sa drzavnim sluzbenicima
--- Kraj citata ---
Ne bih bas da idem na to "kanje-dr" sa drzavnim sluzbenicima. Dosta mi je ovdasnje birokratije. Samo mi jos fali MADE IN USA birokratija.
Sto se tice registracije u Irskoj, rado bih probao ali ako slucajno znas za jos neku pouzdanu agenciju u USA tj. Delaware-u, ti salji adrese.
Ja sam proslog puta registrovao preko neke agencije iz Herceg Novoga. Efikasni su i brzi i nemas nikakvih zezancija ali sada bi registracija bila oko 300-350 EVRA.
Pa ti vidi....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju