Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Spustena jedra

<< < (7/13) > >>

Thalassoma:
Jos ne znam kada ce da stigne. Prvo moram da je registrujem pa sada gledam da li mogu da je registrujem pod poljskom zastavom ili ce ipak da bude USA.
Posle toga prelazim na organizaciju prevoza. Imam neku relativno pristojnu kombinaciju da mi se preveze direktno do CG gde ce da plovilu bude stalno mesto
prebavilasta.
Sto se tice fotografija, ne znam zasto ali ne mogu da ih trenutno nakacim. A i imam ih jos samo dve.
Ipak, ima ih dosta na njihovom sajtu pa moze da se nadje na www.vikoyachts.com

Kapetan:
ja sam imao muke tantalove dok nisam resio da registrujem na USA... dobro se raspitaj oko transporta i momenta registracije... jer ako je registrujes kada bude u CG neces imati ulazni pecat u Crnu goru ...
Mozda je bolje, jos dok je u fabrici, uraditi USA registraciju pa tek onda krenuti na trasport...

Kapetan:
i Srbija je opcija da znas... registrujes bez motora a carina je 3% za jedrilice...

Thalassoma:
Da...
Svakako ako budem isao na USA zastavu, da cu da registraciju obavim pre prevoza. Ali sada proveravaju da li u Poljskoj moze da se uradi trajna registracija pa da
tako zavrsim celu pricu tj. da ne moram da obnavljam registraciju kao sto je to slucaj sa USA registracijom.
Nisam znao da je za jedrilice samo 3% carina. To zvuci dobro. Samo sto opet imam CG vinjetu i redovnu obnovu registracije u Srbiji a ne planiram da jedrilicu koristim i ovde.
Evo jos jedne fotografije mojeg plovila...

neptun:
Ne znam gde zivis, ali ako drzis stalno jedrilicu na moru,  zasto je toliko vazno da bude laka za transport. Ja se dvoumim dal da jedrilicu ostavljam na moru stalno.  Ali uvek mi zao da ostanem u bg. bez broda.  A druga stvar je sto stalno ima nesto da se radi na brodu van sezone, pa mi bolje kad je jedrilica ovde. Inace u grckoj je jeftinije drzati brod nego u beogradu.
Ne znam dal i prikolicu kupujes u inostranstvu. Tu budi oprezan,  posto su ovde poludeli oko toga. Neke prikolice nece da registruju i ako su fabricke i legalno uvezene.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju