Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
Nadogradnja kabine na pasari vodičanka
MiletaStamat:
Pozdrav za sve koisnike foruma MOJA LADJA. Uživam da čitam vaše komentare savete, predloge, pa rekoh da vam se pridružim, naravno ako me primate. Nedavno sam kupio pasaru vodičanku, nalazi se u marinu na Adi, Beograd. Marini će biti još septembar a onda je izvlačim na suvo da je tokom ejseni zime i proleća malo uglncam. Pošto mi je ovo prvi čamac, a dugo sam želeo da ga imam, hteo bi da uradim nadogradnju kabine na istoj. Zanima me ima li ko iskustvo sa izgradnjom kabine, od čega je nabolje uraditi, može li kabina da se prostire pozadi do iznad motora, tako da zastiti i putnike koji su van male kabine. Evo i slika moje pasare :) Unapred hvala ana informacijama.
Zoran T:
Dobrodosao 114Ta vodicanka je upravo najlepsa takva kakva jeste.Niza je dosta od pasare 500 pa bi je svaki pokusaj nadgradnje nadkabine remetio i fizicki i vizuelno.Produzi i rasiri tu tendu radi hladovine ili nadji neku opciju bimini tende.
maverick:
Evo ti koja slika
MiletaStamat:
Gledam sliku, nije to loše, možda samo da nije iz tri dela, nego da se odmah sa postojece podigne visina da se može pozadi stajati uspravno. da li bi to remetilo stabilnost samog čamca,Da li ste sami radili ili ima neki majstor koji bi to mogao uraditi. Kako bi izgledalo da se pozadi na ćoškovima čamca postavi po jedan prohrmski nosac(stub) na koji bi se nadogradnja naslonila, pa da se ne mora stavljati tenda osim sa strane. Ovu postojeću tendu sam zatekao na čamcu, nije nešto ni estetski niti fukcionalno, a može biti i problem ako dune jači vetar, ismaću onda skoro jedro :)
Zoran T:
U svakom slucaju dobijas jedro i remetis stabilitet.Nije to nesto tesko ali je visoko.Ova na slikama je jos i produzena nazad a ima veci gaz od tvoje odnosno mali slobodan bok.Ako vlasniku tako odgovara nije lose al ne vidim kako i kuda ulazi u kokpit po talasima i vetru nije mu sve jedno.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju