E, ovako treba... > Oprema

Roll bar

<< < (6/7) > >>

Kapetan:
sad udjosmo pola noci unosimo stsvari i raporedjujemo .... sutra je planirnao porinuce... morace da bude popodne posto ostavismo posao na pola ...

ANASTASIA II:
Neprune,ja ima  solarne ploce i vetro generator. Frizider a i zamrzivac mi stalno rade. Radio stanica,komp i ostele potrosace ne gasim uopste i struje imam za izvoz. Ne vidim razloga zasto bi nekome u nekoj lepoj uvali zagorcavao zivot upucivanjem motora u rad kako bi samo prividno napunio akumulatore.

neptun:
slazem se naravno da je za nekog dobro sve to imati I ne gasiti. samo mislim da je previse. ako zivis stalno na brodu ili si na visemesecnom putovanju onda ima smisla. I problem odrzavanja svega toga je veliki. Ja samo mislim da je bolje koristiti brod pa kad vidis da ti nesto bas treba onda to nabavis. na mojoj maloj jedrilici koja nije natrpana opremom ja samo gledam da sve sto ne koristim izbacim da mi ne smeta. ja ostanem najvise 2-3 dana u divljini na sidru,a da ne odem u neko mesto u nabavku  i dopunjavanje vode. ali struja mi ne treba bas mnogo. nisam ni mislio da radi motor dok sam na sidru, nego motor koristis u plovidbi cesto, a to je meni dosta struje za svetlo, muziku,pumpe, punjenje kojekakvih telefona. od frizidera sam odustao mada sam ga planirao i onaj najmanji moze da radi ako koristim solarne ploce,ali sam odustao. svaki put kad odem u kupovinu kupim i led i stavim ga u dobar prenosni frizider. led drzi 2-3 dana. od prosle godine sam provalio one flase potpuno zaledjene vode koje se prodaju u svakoj prodavnici u gr. one su bolje nego led,a i popijes vodu kad se odlede. video sam da grci koriste neke velike kocke leda za brodske frizidere.prosle godine mi jedan grk to pokazivao kod njega. ta kocka drzi oko 7 dana, a na brodu nista ne zuju niti greje brod ,vec ga malo i hladi.
svake godine iz broda mora sve da se iznese napolje,ocisti opere ,osusi i vrati, inace so koja se uvuce unutra skuplja vlagu,pa se sve ubudja. pa kad imas gomilu stvari potrose ti svo vreme.

Kapetan:
U vodi smo :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

neptun:
bravo. kad ste se pre prevrnuli

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju