E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Genaker- padobranski

<< < (2/4) > >>

tangabravo:
Aman narode , pa vi to shvatili baš zaozbiljno , pa ja sam ovo napravio da imam nešto veliko kada je malte ne bonaca a ja panulam pa mi baš treba spori hod. Kapetane ja na čamcu imam đenovu keca koja je fabrička i koju stalno koristim a pride imam kupovni spinaker koji je plići pa ga ja koristim kao genaker pošto nisam vičan spinakeru , a koji je šiven u Krakovu po narudžbini samo što je jedno 30% manje površine i šiven je od tanjeg dakrona i malo je krući za rukovanje a ovaj će da ima navučeno crevo i biće stalno zakačen za kosnik ( pogledati na yu.tub-u, genakeri) . E moj zakeralo pa zar misliš da sam ja šalabajzer pa da se vozam sa nekim zavesama fircanim na ruke. Svi šavovi su fabrički, i to ti valjda govori za koliko opterećenje su predviđeni , samo što sam ja sastavio dva iskrojena dela a taj šav- to je onaj koji prati liniju jarbola- je posebno ojačan. takođe sam duplirao sve porube i rogljeve a na prednji porub sam osim  još jedne gurtne koju sam dodao na sve porube ušio konop fi 5 da kada ga zatežem ne trpi materijal, a na kraju krajeva ako i nije regatni bar će da bude veselo šareno h44 k5 bongo. Dobro more

tangabravo:
Zaboravih da kažem zakeralu da sam normalno predvideo stomak-tj stomačić - pošto veći stomak već vuče na spinaker a ja sam baš to želeo da izbegnem i da faktički imam ogromnu đenivu , a ova krivina što se vidi na prednjem porubu- to je desna strana fotke- je nastala usled slabosti grane pošto nisam mogao da ga zategnem koliko je potrebno , a konop je fi  5mm neznam otkud riba

ANASTASIA II:
Slusaj Tangabravo,udri ti samo i mani se ovih kvazi naucnika. Nemaju oni bre pojima.

Zakeralo:
@tangabravo, pa da znas cega sam se sve nagledao u toj srbiji nista me ne moze iznenaditi i naucio sam da uvek polazim od najgoreg, pa ako je bolje onda je super.
Dobro je da si napravio profil. Za savove nije bitno da li su fabricki ili ne bitno je kako se opterecenje prenosi na materijal ali kao sto si rekao tebi treba drifter a ne genova tako da to nije strasno. Nije isto da li su savovi optereceni na zatazanje ili smicanje. Jos jedna sitnica posto ces da jedris na bonaci sa njim koristi skotu od spinakera sa barberijima posto ces sigurno ici tuplje ngo sa flokom, pa ti klizaci od floka nece biti po meri a i ne moras da se njakas sa skotama. Drifter ti je u carapi i ima svoje skote, pa kada ti treba samo dignes carapu i eto ga.

@anastasia II, no comment.

Zzzz

Kapetan:
i ja sam za bonacu hteo laganu djenovu ... genaker i genova imaju totalno razlicite performanse... na kraju sam uzeo Genaker...

Ali slazem sa potrebom kod nas na reci za lakom djenovom ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju