E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Genaker- padobranski
tangabravo:
E pa drage moje i dragi moji kupi čika od čoveka iz Vršca padobran , rastavim ga , povadim mere na trupu iskrojim materijal jedno trim dana sam se znojio i skoro srgo mašinu ali se isplatilo.Prednbji porub je 8m , donji porub je 5m- pošto koristim kosnik od 1m na kljunu pramca i sve to za 2500rsd sajkaca harm
tangabravo:
još jedna
ANASTASIA II:
Sto da ne. Probaj kako ce jedriti pa prepravi ako nesto ne bude bilo u redu
Kapetan:
djenova ?
javljaj kako jedri i kako se ponasa materija na jacem vetru
Zakeralo:
Kako ce da se ponasa na jacem vetru, ako pogledam kako su orjentisani savovi, slabo ce da se ponasa posto ce savovi da popuste.
Pogledaj malo po netu, radial jib sail pa ce ti biti jasnije savovi treba da idu u pravcu u kome sile idu kroz jedro. Da li si ostavio "stomak"? Jedro bi trebalo da je aero profil koji ima najdublji profil u dnu a najplici na vrhu. Jesi li to uradio? Ako nisi, interakcija sa glavnim jedrom ce ti biti katastrofa odnosno imaces potpuno razlicite strujnice na donjem delu glavnog jedra i na sredenjem delu tako da neces znati gde udaras kada trimujes jedro. Nadam se da si bar napravio aeroprofile. A sto se tice snage vetra skini ti to kada krene nesto jace od par kn.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju