Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Dunavci

<< < (2/4) > >>

zankiki:
Još 2 pitanja  hi

Balaton?
Mlava?

Kapetan:

--- Citat: zankiki  04, 07, 2015, 10:21:50 pre podne ---Još 2 pitanja  hi

Balaton?
Mlava?

--- Kraj citata ---

Balato je odlican ako prodjes ulaz.. jako je plitko na ulazu ... zadnji put kada sam izlazio bio je neki bager 50 metara dalje ... da li je dosao da procisti ulaz u malo prosiri ne znam ... kad pridjes pitaj nekoga sa vode i oprezno...

deda:

--- Citat: Kapetan  04, 07, 2015, 12:59:31 posle podne ---
--- Citat: zankiki  04, 07, 2015, 10:21:50 pre podne ---Još 2 pitanja  hi

Balaton?
Mlava?

--- Kraj citata ---

Balato je odlican ako prodjes ulaz.. jako je plitko na ulazu ... zadnji put kada sam izlazio bio je neki bager 50 metara dalje ... da li je dosao da procisti ulaz u malo prosiri ne znam ... kad pridjes pitaj nekoga sa vode i oprezno...

--- Kraj citata ---

Balaton zaboravite u ovo vreme!!! Taj kanal je pre par godina izgubio protok jer su drvosece sekli topole i ladno ih obarali u kanal!!Drugo , u  njega se uliva mali kanal iz PKB-a na nekih stotinak metara od ulaza! Mozete misliti kako sada smrdi!! I na kraju ulaz nije produbljen! Znaci , Mlava.

zankiki:

--- Citat: Misha D  02, 07, 2015, 15:46:46 posle podne ---Plaža raj- ulaz je sada oko 2,5m, ali sirok samo 50m. Ranije su bila dva plovka-bureta kojih sada nema. Ukoliko imas Garmin karte na ploteru je obelezen sam ulaz i put do plaze Raj i mesto za vezivanje preko puta plaze.

--- Kraj citata ---

Nemam garmin karte, a baš bih voleo, tj, svratiću sigurno tamo.
Može i neko usmeno objašnjenje, kuda ploviti, uću više sa nizvodne, uzvodne strane, kakvo je stanje unutra, jel pravo prema plaži ili...

Misha D:
Plovnim putem koji je sada sa leve strane Stojkove ade, nizvodno od gornjeg spica ade, oko 500m levo ulazi se pod pravim uglom.
Uzvodno od tog ulaza je plitko, a nizvodno od samog ulaza je plitko i tu je potopljem slep koji se ne vidi.
Videces kako ulaze ribari i ostali  nauticari ili kako ulaze-izlaze barze sa ugljem.
Imas na forumu u delu gde su reportaze, galerije, druzenja i detaljiniji opis sa slikama.
Kada udjes u dunavac plovis 20tak metara od tvoje desne obale jer su levo plicaci.
U samom dunavcu dubina varira od 2-6m.
Posle 700m pojavljuju se kuce i plaza Raj koja lici na plazu na Adi ciganliji.
Mozes se tu privezati kod restorana jer uvek ima dubine i ceo dan pece sunce ili  preko puta u hladovini ispod vrba gde uvek ima nekoliko brodica (po poslednjoj neproverenoj informaciji cujem da su posekli te vrbe za koje smo se vezivali).
 Na kraju dunavca je manje jezero gde se vadi ugalj i gde je dubina preko 20m, ali na samoj sredini jezera je veliki sprud gde bager odlaze jalovinu pa se ne treba zaletati.
Voda je bistra svuda jer se filtrira prirodnim putem kroz ugalj.
Za pecanje smudja i sarana jedino oko Stojkove ade (i to imas uslikano u delu foruma sa ribolovom) ali tu nije zasticeno od vetra, pogotovo od Kosave.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju