E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
GPS navigacija
berkut:
Можда је корисно да се зна да постоје радио уређаји-бродске станице које имају навигацију уједно па се једном куповином две ствари решавају...
Kapetan:
--- Citat: berkut 30, 06, 2015, 09:41:34 pre podne ---Можда је корисно да се зна да постоје радио уређаји-бродске станице које имају навигацију уједно па се једном куповином две ствари решавају...
--- Kraj citata ---
ali nikako nisu jeftine...
da se nadovezem na gornju temu, na android telefonu ti ne treba ni kartica... software se instalira na internu memoriju telefona... i onda samo kliknes i stavis tacku u omiljene uz prigodan opis i imenovanje iste ... tipa : ""sirena izronila" , "odkacilo mi se sidro", "video onu sisatu"..... :D
ujedno GPS u svim ovih uredjajima ima gresku oko 10 metara , pa sad naci bas tacku gde si bio, u okviru ovih 10 metara, je problem pogotovo na vodi gde je prvi reper 300-400 metara, ili vise, na obali ...
neptun:
Ja koristim onaj navionics na androidu i to radi odlicno ima i mape. Radi savrseno. Ne treba mu internet, mape skines kuci. Imam dva telefona za slucaj da jedan rikne i papirne mape i kompas za rezervu. Peljar sam skinuo sa neta za celu grcku, pa istampam deo koji mi treba. I to je to sto se tice navigavije.
Bakara:
E moram probati taj navionics, ako sam razumeo neptuna, imaju karte i za nasu zemlju, pa da vidim kako to izgleda.
neptun:
Da, ima mapa dunava i save, al nema na njoj nista. Ali ipak dosta pomaze. Znas gde si, koliko brzo ides, po negde i ima neka informcija, al uglavnom oko bg a. Na moru ima sve. Informacije o svemu i svacemu, dubine, svetionici, upozorenja, plima i oseka, informacije o lukama.... Postoje i fotografije uvala i bitnih mesta, al za njih treba internet. Ostalo sve radi bez neta
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju