E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

GPS navigacija

<< < (3/4) > >>

tangabravo:
E narode ljucki ste mi pomogli , odmah tražim pogodan mobilan a staviću i mikro karticu mada meni mape uopšte nisu potrebne jr ću ja kući na googl-earthu da nađem približne koordinate , a kada stignem dole odem na pučinu npo tim koordinatama i onda palnem sonar i kadfa okibicujem odgovarajući teren ja memorišem lokaciju i poso završen , još mi samo preostaje kome da prodam tune i gofove koje namlatim stri. Ko dođe na Kasandru neka siđe do Glarokavos- lagune biće domaćeg crnjaka i kleke -ja pravioi ladno pivo na panel 114

zorter:

--- Citat: Kapetan  30, 06, 2015, 09:54:28 pre podne ---..........
da se nadovezem na gornju temu, na android telefonu ti ne treba ni kartica... software se instalira na internu memoriju telefona...  i onda samo kliknes i stavis tacku u omiljene uz prigodan opis i imenovanje iste ... tipa : ""sirena izronila" , "odkacilo mi se sidro", "video onu sisatu"..... :D
..........

--- Kraj citata ---

Naravno, moze i ovako ako telefon ima memoriju velicine 2 Gb (za IGO8) a Navionics, sve zavisi koliko mapa hoces da instaliras.
Evo ti link za download nekoliko Navionics verzija pa ti odaberi koji ti se svidja. Imas i za tablet i za telefon.

https://play.google.com/store/search?q=navionics&hl=en

Sretna plovidba i mirno more.......

berkut:
I GLONAS i GPS za civilnu upotrebu ne smeju da budu u metar tačni,GLONAS je dosta tačniji posebno u ovo vreme ali ni on ne sme da bude sto posto tačan.U pravilu ako se ne pomera par sati sa mesta rezultat je nejpreciziniji mogući sa "ovozemaljskim" prijemnicima....

zankiki:

--- Citat: Bakara  30, 06, 2015, 13:10:28 posle podne ---E moram probati taj navionics, ako sam razumeo neptuna, imaju karte i za nasu zemlju, pa da vidim kako to izgleda.

--- Kraj citata ---

Za Dunav je ipak laptop sa GPS prijemnikom zakon... U njega Nroute i waterways, ili opencpn i karte sa plovputa...

berkut:
To već ne znam.Karte su druga priča...koliko znam samo RAY MARINE i VOLOČKIN daju besplatne ažurirane karte ali jedino ako se kupi njihova oprema.Za nekomercijalnu plovidbu izgleda kako se ko snađe...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju