E, ovako treba... > Plovila

Nauticar pocetnik, savet prilikom odabira

<< < (5/6) > >>

DuleN:
Saletovi camci od osnovne verzije pa na dalje krecu se od 2200 - ... EUR u zavisnosti sta i kako hoces. Vec za 3-3500 EUR dobija se camac s konzolom za upravljanje, boksovima, bitvama, ogradicama.... To je za mene super korektna cena...

kornelijus:

--- Citat: DuleN  24, 06, 2015, 17:03:34 posle podne ---Saletovi camci od osnovne verzije pa na dalje krecu se od 2200 - ... EUR u zavisnosti sta i kako hoces. Vec za 3-3500 EUR dobija se camac s konzolom za upravljanje, boksovima, bitvama, ogradicama.... To je za mene super korektna cena...

--- Kraj citata ---
Hvala Dule za telefon i informacije o cenama. Mislim da je za reku ipak prava mera aluminijum, cim budem osmislio dizajn zvacu majstor Saleta.
Imam par pitanja vezano za aluminijumske camce:
- Da li mogu da se farbaju, i ako da, koje firme kod nas to dobro rade?
- Da li unutrasnjost samog camca moze da se tapacira i da li imate kakav link gde se moze videti izbor materijala?

Hvala

kemppi:
Pozdrav Kornelijuse
Ja pravim alu camce,mogu se farbati,najbolje su "International" boje,ali su i najskuplje.Postoji i alternativa,tj da se uradi "Pitura" epoksi prajmer,pa preko njega takodje "Pitura"poliuretan.Antialgin je najbolji takodje "International",jeftiniji,a takodje dobar(u praksi se dobro pokazao)"Marlin.Postoje i proizvodjaci koji se bas nisu proslavili u brodogradnji,ali ih ne bi javno pominjao.
Tapaciranje unutrasnjosti camaca,nije bas preporucljivo,jer se na reci unosi dosta peska,koji je tesko izbaciti iz tapacirunga.Moze da se naruci nauticki tapacirung,dosta je skup i velike su rolne,a neznam nikoga ko ih prodaje na manje.

kornelijus:

--- Citat: kemppi  27, 06, 2015, 00:17:58 pre podne ---Pozdrav Kornelijuse
Ja pravim alu camce,mogu se farbati,najbolje su "International" boje,ali su i najskuplje.Postoji i alternativa,tj da se uradi "Pitura" epoksi prajmer,pa preko njega takodje "Pitura"poliuretan.Antialgin je najbolji takodje "International",jeftiniji,a takodje dobar(u praksi se dobro pokazao)"Marlin.Postoje i proizvodjaci koji se bas nisu proslavili u brodogradnji,ali ih ne bi javno pominjao.
Tapaciranje unutrasnjosti camaca,nije bas preporucljivo,jer se na reci unosi dosta peska,koji je tesko izbaciti iz tapacirunga.Moze da se naruci nauticki tapacirung,dosta je skup i velike su rolne,a neznam nikoga ko ih prodaje na manje.

--- Kraj citata ---
Majstor Sale, hvala na odgovru!

Da li postoje neki linkovi gde se moze videti design tog nautickog tapacirunga? Koje opcije jos postoje? Nekako mi sav onaj aluminijum iznutra deluje hladno i "morbidno". Mozda staviti one sundjere presvucene kozom, kao sto ima na plasticnim camcima... Video sam negde anti klizne nalepnice u boji tikovine, ali sam izgubio link...  kuku

Hvala na odgovoru

kemppi:
Antiklizne nalepnice u boji tikovine,pretpostavljam da mislite na "dek king",izuzetno lepo izgleda i kosta 300 € po kvadratu. Dobro resenje za sedalice su sundjeri presvuceni Yachting skajem.Zbog grejanja je najbolje unutrasnjost camca ofarbati u belo.Kao sto rekoh tapacirunzi se lepe na camce koji pristaju na dok,a ne na obalu,pa zbog toga imaju malu primenu na reci,davno sam sa tim radio,secam se da zbog peska to nije bilo najsrecnije resenje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju