E, ovako treba... > Nautička industrija
MOCAN sistem za bezbednost plovila
Zole:
Zdravo Jerry, mene zanima za jedrilicu varijanta sa dva senzora za prodor vode i gps. Koliko bi to koštalo?
captjerry:
--- Citat: STARLINER 41 26, 05, 2015, 20:04:57 posle podne ---Moze cenovnik na moj mejl. Ja tek sad radim elektriku, komplet sistem iznova jer je stari sistem bio oskudan, los i u kvaru. Zamisao mo je da vas sistem ukombinujem sa mojim sistemom i da dobijem jednu celinu koja ima smisla i funkcije na ozbiljnom nivou. Ja na teretnim brodovima imam te sisteme ali su oni ipak malo drugaciji, vise sirovi a ovde mi treba nesto kulturnije. Mozda bi telefonski razgovor bio koristan a ni vidjenje nije na odmet, da se upoznamo i malo druzimo i nadam se i saradjujemo.
--- Kraj citata ---
Naravno, svakako bi bilo dobro da se vidimo a slobodno me mozete kontaktirati na brojeve telefona ispisane u potpisu ili na mail.
Barba sistem nije zamisljen kao zamena za navigaciju, mada moram da priznam, da su mi neke kolege sa foruma dale temu za razmisljanje :)
Sistem Barba je projektovan da stiti Vase plovilo od elemenata opasnih po brod tipa, vatra, voda pa i kradja i slicno. U tu svrhu, GPS modul nam (i Vama) obezbedjuje preciznu lokaciju, smer i brzinu kretanja kako bi u svakom trenutku znali gde i sta se desava sa plovilom u cilju brzeg reagovanja i sprecavanja vecih posledica. Na primeru to izgleda ovako, pozajmili ste ili iznajmili plovilo, koje Vam se vratilo sa ostecenjem propelera ili ogrebanim koritom. U svakom momentu mozete se "vratiti unazad" tj pregledati putanju kako bi utvrdili gde je nastao problem, mozete generisati izvestaj, poslati ga na mail zajedno sa statistikom drugih parametara i sl. Jos neki od primera bi bio da (ne zelim nikom vec samo kao primer :) ) na mail i na mobilni putem sms-a Vam stize obavestenje da je brod u pokretu, da je izasao iz zadatog Geofence-a, tacnije napustio marinu. Preko aplikacije mozete pristupiti njegovoj lokaciji, upaliti sirenu daljinski ili jednostavno u "tihom rezimu" u saradnji sa policijom pratiti njegovo kretanje... Ima i lepsih primera, recimo sa prijateljem se dogovarate da se nadjete u odredjenoj marini blizu Djerdapa, gde on ikada nije plovio pre. Ukoliko poseduje nas sistem Barba, jednostavno preko POI mu posaljete Vasu lokaciju ili lokaciju gde cete recimo boraviti u skorije vreme, koja se njemu u trenutku pojavljuje na desktopu.
Ima mnogo prakticnih primera ovog sistema, mogucnosti su mnogobrojne kada je u pitanju jednostavnija komunikacija i miran san, znajuci da neko konstantno brine o Vasem brodu.
Naravno, vrlo rado cu Vam pokazati kako to izgleda u praksi, cak bi za zainteresovane mogli da organizujemo neku vrstu prezentacije.
captjerry:
Tabla sa indikacijom sistema Barba , na brodu s/y Cetiri Osmeha...
captjerry:
... i kako to izgleda kada su svi senzori aktivni
captjerry:
Nova tabla sa indikacijom, za montazu spolja na malom otvorenom gliseru, sa senzorom prodora vode, tamperom vanbrodskog motora i tasterom za slucaj opasnosti - spremna za ugradnju...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju