E, ovako treba... > Nautička industrija

MOCAN sistem za bezbednost plovila

<< < (5/9) > >>

Kapetan:
Nebitna je velicina broda. Ja sam na moju jedrilicu od 40 feeta mogao da stavim samo jedan senzor i centralu... Jeri moze vise o ceni :)

Ono sto je meni bilo zanimljivo da uz sistem ide i medjunarodna sim kartica za slanje podataka , a mesecna pretplata za celu EU je oko 11 evra...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

captjerry:
Kao sto Kap rece, nije bitna velicina plovila.
Sistem je zamisljen tako da sami birate senzore i periferije prema Vasim potrebama i mogucnostima plovila. Postoji centralna jedinica na koju se "dodaju" periferije tipa sirena, panel sa indikacijom, daljinski upravljac, senzor pokreta, gasa, prodora vode i slicno. Nekome je vise interesantna bezbedonosna varijanta, PIR senzori i tamperi, dok nekome, kao kapetanu je vise sigurnosna u smislu detekcije razlicitih opasnosti po brod. Naravno , moguce je kombinovati po zelji.
Probacu da okacim cenovnik koji je u PDF, ukoliko ne uspem, ici cemo pojedinacno.

Sam uredjaj podrzava 8 digitalnih i 3 analogna ulaza. Moje misljenje je da bi trebalo staviti detekciju pozara makar u masinskom prostoru, prodor vode obavezno, cak dva senzora (jedan u centralnoj kaljuzi, jedan u masinskom prostoru ukoliko su odvojeni) tako da ukoliko se oba aktiviraju, znate da je nivo vode u brodu ozbiljan. Ukoliko postoji plinski uredjaj, detektor LPG...

Samo da napomenem , Kap je pomesao cene sa domacim saobracajem... stize cenovnik

captjerry:
Imam problem sa  stavljanjem cenovnika ali dok ne resim, da napomenem da postoje dva uredjaja u ponudi. Jedan je ovaj o kom pricamo i koji Kap ima na svom brodu, dok je drugi basic varijanta, tacnije uredjaj bez mogucnosti periferija, koji Vam daje samo GPS podatke, kao i sve vezano za to.

captjerry:
Moracemo ovako, najbolje bi bilo da mi kazete tip plovila i sta bi hteli da imate od zastite pa cemo  zajedno , formirati cenu.

STARLINER 41:
Moze cenovnik na moj mejl. Ja tek sad radim elektriku, komplet sistem iznova jer je stari sistem bio oskudan, los i u kvaru. Zamisao mo je da vas sistem ukombinujem sa mojim sistemom i da dobijem jednu celinu koja ima smisla i funkcije na ozbiljnom nivou. Ja na teretnim brodovima imam te sisteme ali su oni ipak malo drugaciji, vise sirovi a ovde mi treba nesto kulturnije. Mozda bi telefonski razgovor bio koristan a ni vidjenje nije na odmet, da se upoznamo i malo druzimo i nadam se i saradjujemo.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju