E, ovako treba... > Vanbrodski motori

Sa 2t na 4t

(1/4) > >>

CIVIJA:
Pitanje za iskusnije kolege.
U procesu sam trazenja 4t motora 15 ili 20 ks. Interesuje me koliko cu dobiti na brzini ako mog johnsona 10ks zamenim za neku hondu yamahu 4t 15ks.
Znaci naslusao sam se prica od dobijas max. 10% na brzini do izgubices na brzini.
Da pojasnim ja sam brzinom koju postizem sa johnsonom zadovoljan ali ga vozim skoro na punom gasu. Zelim da vozim na 2/3 gasa i manje a da postizem brzinu 25-30kmh
Voleo bi da cujem iskustva ako je neko na istom plovilu presao sa 2t na malo jaci 4t.

E da, ako neko zna da se negde prodaje dobra honda - yamaha 15-20ks nek javi, posto je na oglasima po internetu show program  no125

LSI:

--- Citat: CIVIJA  12, 04, 2015, 10:21:54 pre podne ---Pitanje za iskusnije kolege.
U procesu sam trazenja 4t motora 15 ili 20 ks. Interesuje me koliko cu dobiti na brzini ako mog johnsona 10ks zamenim za neku hondu yamahu 4t 15ks.
Znaci naslusao sam se prica od dobijas max. 10% na brzini do izgubices na brzini.
Da pojasnim ja sam brzinom koju postizem sa johnsonom zadovoljan ali ga vozim skoro na punom gasu. Zelim da vozim na 2/3 gasa i manje a da postizem brzinu 25-30kmh
Voleo bi da cujem iskustva ako je neko na istom plovilu presao sa 2t na malo jaci 4t.

E da, ako neko zna da se negde prodaje dobra honda - yamaha 15-20ks nek javi, posto je na oglasima po internetu show program  no125

--- Kraj citata ---

Када сам јутрос видео питање баш ме је заинтересовало да видим и коментаре али изгледа да су они који нешто знају баш заузети. Могу ли ја, док се они не јаве, да питам нешто?

Зашто мислите да би промена са 2Т на 4Т могла да има неког значаја?

Рекао бих да се ради о разлици о конструкцији и начину рада мотора.
На евентуалну промену брзине утицаја би требало да има већа снага и неки други параметри.
Само под условом  да је разлика само у снази, могли бисмо очекивати неко повећање брзине. На степен искоришћења, тј. повећање брзине би требало да утичу карактеристике елисе (брза, спора, пречник, ход...).

То ваљда и јесте разлог зашто су искуства различита после промене мотора. Или се ја варам?

CIVIJA:

--- Citat: LSI  12, 04, 2015, 19:50:55 posle podne ---Зашто мислите да би промена са 2Т на 4Т могла да има неког значаја?

--- Kraj citata ---
Pa mislim da sam bio jasan u pitanju.
Promena sa 2t na 4t je zbog manje potrosnje, tiseg rada, povecanja brzine (zato trazim 15ks a mozda i 20 - sada imam 10)....
Podrazumeva se da cu uzeti motor sa kratkom nogom brzom elisom...
"Izguglao" sam dosta odgovora - najveca razlika je u samom startu - 2t je brzi dok je krajnja brzina manja veoma malo i to zbog same tezine motora.

maverick:
Motori imaju nesto razlike u okretnom momentu ali to je zanemarivo ako uzmkes u obzir idzbor elise...motor ima 10 ili 20 ks...bez obzira na broj taktova tokom rada....s 4t motorom ces imati ugodniju voznju, ugladjeniji rad i manju potrosnju....ako ti je ovo tajmen u avataru...onda i 15 je dobro a dvadeset odlicno...

tamiski pirat:
apsolutno se slazem sa kolegom maverikom .....

mada iskreno ja sam presao sa 2t 10ks  na 4t 9.9ks i mogu vam reci da mi je dvotakti bio jaci .... naravno i bucniji i trosio vise i dimio iiiiiiiiii.......

u sustini tajmen sa 20 konja je fulllll  ok

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju