E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

I milje i čvorovi ujedno

(1/5) > >>

tangabravo:
Drage moje i dragi moji , pojavila mi se potreba da znam koju sam razdaljinu preplovio da bih znao otprilike gde sam pošto nemam GPS a kada to znam što nebih znao i kojom brzinom plovim. Dakle dobro bi mi došao neki uređaj koji bi mogao da obavlja obe funkcije. Ovo za brzinu više radi znatiželje , ali razdaljina e to mi je baš potrebno. Dakle ko šta zna pomagajte 25648 a0335 sha

LSI:
Тангабраво,
Шта год да купите - коштаће.
Има само један начин који не кошта.

За нас који на води нигде не би требало да журимо, довољан је ручни сат (или мобилни). Уз помоћ штоперице видети време потребно да се од једне ознаке за километражу стигне до друге.

Постоје мапе Дунава, Саве, Тисе и каналске мреже ДТД. Помоћу њих и сата увек ћете знати где се налазите и колико вам је остало до одредишта.

Код нас на рекама и каналима уредно су постављене ознаке које указују на ком километру тока се налазимо. Време потребно да се пређе растојање између две суседне ознаке даје нам брзину по километру.
Довољно је мало елементарне математике: поделите 60 са бројем минута за колико сте стигли од једне до друге ознаке и ето брзине у километрима по сату...

Ljuba:

--- Citat: tangabravo  29, 03, 2015, 17:52:40 posle podne ---...Dakle dobro bi mi došao neki uređaj koji bi mogao da obavlja obe funkcije. Ovo za brzinu više radi znatiželje , ali razdaljina e to mi je baš potrebno. Dakle ko šta zna pomagajte
--- Kraj citata ---

Kažeš da nemaš GPS a odmah potom pominješ neki uređaj! Pa eto ti rešenja, bilo koji Android telefon (već za 100e) ti rešava problem, postoji dosta aplikacija baš za tu namenu, kako za merenje brzine tako i dobavljanje koordinati.

maverick:
Imas more mobilnih aplikacija koje su vise nego odlicne...od brzine...mjerenja puta...nekih prosjecnih vrijednosti....do obiljezavanja tocaka puta itd itd

zankiki:
Meni ovo zakačeno na laptop radi više nego dobro!

http://www.aliexpress.com/item/GlobalSat-BU-353S4-Cable-GPS-with-USB-interface-G-Mouse-SiRF-Star-IV-Free-Shipping/1355607950.html

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju