Autor Tema: Lagunica-malecka laguna- na Kasandri  (Pročitano 3340 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
  • Brod tip: mikrotoner-sailfish
  • Marina: ispod prozora
  • Veličina: 18 stopa
Lagunica-malecka laguna- na Kasandri
« poslato: 12, 02, 2015, 19:14:13 posle podne »
Neki dan " šetam " ja niz obalu od Nea Fokee - koju sam nameračio da mi bude baza dok mi je ladja u Gr, i tako dodjem do Perfokorija i reko da vidim šta je na špicu prsta , kad ono neka barica brzo ja zumiram kad ono po srpski mrtvaja , pregledam fotke a ljudi samo kačili i tu se ja na prvi pogled napalim za baricu- 900m dužine 350m širine- i normalno prekomandujem bazu u baricu. A ona idealno sidrište: sa zapada cela dužina prsta štiti od vetrova ulaz oko 3-4m samo da se provučeš a štiti od talasanja a dno peskopvito muljevito drži sidro ko lepak., nogostupa napravili ljudi vazda , ma san snova. E sada me zanima zna li neko odakle bi mogao da preuzmem neke karte , pošto nameravam da izvidjam i oplovljavam okolinu a nevolim napamet  , a i do drugog prsta samo 37km , pa reko da obidjem i njega. Ako ima ko da je obilazio ovaj teren neka bači impresije. Dobro more

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
Odg: Lagunica-malecka laguna- na Kasandri
« Odgovor #1 poslato: 12, 02, 2015, 19:55:09 posle podne »
Гларокавос или тако некако зову Грци то место. На неким деловима обала онако, као мало запуштена али на неким као мали рај.
Био ја пре две године, онако у пролазу, обилазећи око "прста". Стигао мој ситроен и дотле. Лепо место. Уосталом, мени је у Грчкој свугде лепо. Али Крф је изнад свега! Касиопи је место које изгледа као да га је неко правио да би било лепо. Али да не ширим, ова увала је лепа и мислим да има и довољно дубине за не много велике бродове, за ова наша пловила са газом од пар десетина сантиметара, чак и за мање једрилице. Истина, тада нисам размишљао о томе па нисам ни обраћао пажњу. Можда има неко ко о томе може да каже више. АЛи изгледа баш као лепо место за сидрење. Остаје само питање да ли ће то локалци дозволити? Место заиста није велико.

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
« Odgovor #2 poslato: 13, 02, 2015, 23:15:22 posle podne »
LSI - ja sam pregledao more fotki tog mesta i viderosam nekol.iko jerilica i još više motornjaka i bilo je vazda mesta , a i netreba mi ništa pošto mogu i na sidro a i da navučem krmu pošto je zgoddan profil trupa

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #3 poslato: 11, 03, 2015, 19:30:33 posle podne »
Daj lokaciju tacnu imam peljar pa cu ti okaciti text...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Van mreže ANASTASIA II

• Oficir sa Malih Voda
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #4 poslato: 11, 03, 2015, 22:02:24 posle podne »
Kako to mislis da NAVUCES KRMU?

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
« Odgovor #5 poslato: 12, 03, 2015, 00:00:00 pre podne »
Pa anastasia sada će čika Carleu da ti praktično pokaže. Kod mene je trup po dužini elipsastog profila a peraje kobilice uvlaqčim na nulu tako da mogu da  " nasednem " krmom gde god je obala na škarpu i nije oštra podloga. Nije džaba ovaj model dobio nagradu na sajmu u londonu sajkaca

Van mreže neptun

• Savski dupegric . Kratkorepi
  • www.mojaladja.com
    • neptun
  • Brod tip: neptun22
  • Marina: gabbiano
  • Veličina: 7m
« Odgovor #6 poslato: 04, 05, 2015, 15:17:33 posle podne »
Dobra je ta bara. Nisam bio, bio jedan drugar prosle godine je spustio jedrilicu u vodu u toj bari. Rampa je malo peskovita, ali manji brod moze da se spusti, za izvlacenje teze malo. Samo ta lokacija i nije bas nesto. Moras odmah predjes na sotoniju, tu nema na kasandri nekih uvala u blizini. Nije bas 37km do preko, al je daleko i nije bas tako prosto sa malim brodom prelaziti svaki cas,  mada je tu more uglavnom mirno.

Van mreže neptun

• Savski dupegric . Kratkorepi
  • www.mojaladja.com
    • neptun
  • Brod tip: neptun22
  • Marina: gabbiano
  • Veličina: 7m
« Odgovor #7 poslato: 04, 05, 2015, 15:43:26 posle podne »
Na slici i mapi sve deluje blizu i ok. al kad si na licu mesta i odmaknes od obale 10-15 km uopste ti ne bude svejedno. Ako imas posadu onda ok, al kad si sam ili sa porodicom, onda malo cvikas. Verovatno to sa vremenom sve ide lakse.