Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Ispit za UMČ A i B kategorije

<< < (2/3) > >>

Zvonimir:
Pa gde se tu spminju dozvole za UMC, nisam bas dobro razumeo.

LSI:

--- Citat: Zvonimir  11, 02, 2015, 17:00:37 posle podne ---Pa gde se tu spminju dozvole za UMC, nisam bas dobro razumeo.

--- Kraj citata ---

Звонимире, чини ми се да сте питање упутили мени.
Ја сам одговорио на питање које је поставио Деки77 у вези скупштинске расправе о изменама закона о пловидби и лукама.
На други део - у вези замене дозвола нисам одговарао. То смо већ претресли - погледајте раније поруке...

Ево део од оног што је раније писано:

Лицу које је стекло дозволу по прописима који су важили пре доношења означеног правилника издаје се, на лични захтев, дозвола за управљање чамцем на унутрашњим водама без полагања стручног испита.

Такође лице које је по ранијим прописима стекло дозволу по прописима који су били на снази пре доношења означеног правилника  могу поднети захтев  Лучкој капетанији Београд за издавање међународне дозволе у којој се поред врсте пловила за рекреацију, назначују и воде за које се дозвола издаје (унутрашње воде, односно за приобално море). Међународна дозвола се издаје без полагања додатног стручног испита и  издаваће се од 1. маја 2015. године.

А детаљнији одговор можете наћи овде:
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,13284.msg142115.html#msg142115 .

То је закон којем сада раде измене и допуне.

LSI:
Oво је једна од усвојених измена:

Izmenama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, umesto podele na luke za medjunarodni saobraćaj i za domaći saobraćaj, podela luka biće na luke od nacionalnog značaja i luke od pokrajinskog znacaja, odnosno značaja za lokalnu samoupravu, pri čemu će obe vrste luka biti otvorene za medjunarodni saobraćaj.

STG:

--- Citat: LSI  12, 02, 2015, 20:26:53 posle podne ---Oво је једна од усвојених измена:

Izmenama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, umesto podele na luke za medjunarodni saobraćaj i za domaći saobraćaj, podela luka biće na luke od nacionalnog značaja i luke od pokrajinskog znacaja, odnosno značaja za lokalnu samoupravu, pri čemu će obe vrste luka biti otvorene za medjunarodni saobraćaj.

--- Kraj citata ---
Zamolicu za objasnjenje,zasto je ova izmena bitna malim nauticarima poput nas?

LSI:

--- Citat: Gorance  13, 02, 2015, 12:27:11 posle podne ---
--- Citat: LSI  12, 02, 2015, 20:26:53 posle podne ---Oво је једна од усвојених измена:

--- Kraj citata ---
Zamolicu za objasnjenje,zasto je ova izmena bitna malim nauticarima poput nas?

--- Kraj citata ---

Нисам рекао да је битна. Пре неки дан, човек је питао шта се мења - само сам додао информацију.
Колико је она битна - мени није важно.

Али могла би бити важна неким другим наутичарима.
Нпр. долази међународна веслачка регата - до сада су могли веслачи да сврате у одређене луке. По овој одлуци, све луке су им доступне.
Тако ја ово разумем, ако грешим нека ме неко испрати.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju