Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Ispit za UMČ A i B kategorije
STG:
--- Citat: LSI 13, 02, 2015, 12:33:07 posle podne ---
--- Citat: Gorance 13, 02, 2015, 12:27:11 posle podne ---
--- Citat: LSI 12, 02, 2015, 20:26:53 posle podne ---Oво је једна од усвојених измена:
Izmenama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, umesto podele na luke za medjunarodni saobraćaj i za domaći saobraćaj, podela luka biće na luke od nacionalnog značaja i luke od pokrajinskog znacaja, odnosno značaja za lokalnu samoupravu, pri čemu će obe vrste luka biti otvorene za medjunarodni saobraćaj.
--- Kraj citata ---
Zamolicu za objasnjenje,zasto je ova izmena bitna malim nauticarima poput nas?
--- Kraj citata ---
Нисам рекао да је битна. Пре неки дан, човек је питао шта се мења - само сам додао информацију.
Колико је она битна - мени није важно.
Али могла би бити важна неким другим наутичарима.
Нпр. долази међународна веслачка регата - до сада су могли веслачи да сврате у одређене луке. По овој одлуци, све луке су им доступне.
Тако ја ово разумем, ако грешим нека ме неко испрати.
--- Kraj citata ---
Ispravicu,nije problem.
Luka i marina nisu isto.
Ukoliko medjunarodna veslacka regata dolazi/prolazi u Srbiju,tj nase vode nece se zadrzati u luci Pancevo vec u Tamisu ili kanalu luke Novi Sad vec u nekom od rukavaca itd...
Odluka koja je doneta se odnosi na teretne luke u Srbiji u koje mali camci (ucesnici saobracaja iz zemlje ili inostranstva) i ovako nisu dolazili.
LSI:
Горанче, хвала на овом разјашњењу.
Ја, искрено говорећи, нисам правио разлику иземђу марине и луке!
Мислио сам да је лука свако место где неко пловило може да пристане и добије неке услуге. Под тим сам подразумевао и марине.
Сасвим је друга ствар то што у марини људи чувају своја пловила а што у лукама неки обављају привредну делатност.
Ја о томе нисам размишљао на тај начин.
Хвала још једном.
ddexter:
Da li neko zna kada ce ponovo polaganje za umc?
Sent from my iPad using Tapatalk
deki77:
hvala svima sto smo razresili dilemu nadam se
izvinjavam se jer vidim da je moje pitanje nekima napravilo zabune al i ja sa sam bio u konfuziji jer nisam znao sta je u pitanju,zapravo sam mislio da ce neke stvari iz zakona dotaci i nas male nauticare na svu srecu ovog puta su nas zaobisli kgk
nek tako i ostane
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju