E, ovako treba... > Vanbrodski motori

Tema o Tohatsu motorima

(1/5) > >>

Kapetan:
Prilicno sam nepoverljiv prema Tohatsu motorima... Kazu da je to Japanska firma koja pravi vanbrodske motore jako dugo ...

Malo sam istrazivao .. motore su krenuli da prave 1981 godine , dvotaktne... pre toga nema podataka ... 1999te krecu sa dva modela koji su 4taktni ... Po meni to je jako mali period da bi se ista pametno znalo o njihovom kvalitetu ...

Ujedno svakom novom motoru pada cena sa staroscu .... uporedi cene polovne Yamahe i polovnog Tohatsua.. i sve ce ti biti jasno...

DODATAK :
sad pogledah i kompani sajt... kazu da su poceli da proizvode vandbrodske motore 1956 godine... ali ... ni jedni oglasi nemaju u ponudi ne jedan njihov motor stariji od 199X godista ... a prilicno sam siguran da znam da koristim Google...

http://tohatsu.co.jp/en/htm/history/index.html

njegos68:
 E moj Kap... Ako Tohatsu motora nema mnogo na ovim nasem trzistu,ne znaci da nisu dobri...Cak sta vise,ako nisu bolji od Honde i Yamahe ,nisu ni losiji sigurno...Na Hrvatskom se primorju kunu u Tohatsu motore i jako su rasprostranjeni i dobro pokriveni servisnom podrskom...I sto se tice izbora ood ova dva nova motora glasam za Tohatsu zbog vece snage i nimalo slabijeg kvaliteta sigurno.. E sad da se nadovezem na Zankikijev post oko novog i polovnog motora...Vec vise od 25 godina se druzim sa vanbrodskim motorima i uvijek su bili polovni...stim da su uvjek kupovani sa vrlo malo radnih satii servisirani...Bilo je tu tomosa 4 i 18.,veterok 8ks,vihor 30 ks,jedan muzejski Kenig 33 ks,par dzonsona i vise Yamaha raznih snaga...vozilo se tu i po par sati u cugu sa teretom.. i nikad ali bas nikad nisam ostao u kvaru  dodo  naravno redovno servisirani,a gledao sam motora u garanciji u koje su vlasnici gledali bespomocno,zato sto su mislili da ako su kupili novi motor,da netreba ni ulje da se mijenja,i kad ga promijene sipaju od kosilica... Raspisah se,nema Lsi-a..  kuku Tako da bih ja stavio na taj komander Yamahu autolube od 50 ks,servisiranu,novijeg datuma i cepaj bez da brines o brzini i eventualnim kvarovima.. pozz

njegos68:
 Inace Tohatsu je Nisanova podruznica za vanbrodske motore.. i prave ih od 1956..  http://www.onlineoutboards.com/Tohatsu-8-hp-Outboards.html

Kapetan:

--- Citat: njegos68  27, 01, 2015, 17:07:53 posle podne --- Inace Tohatsu je Nisanova podruznica za vanbrodske motore.. i prave ih od 1956..  http://www.onlineoutboards.com/Tohatsu-8-hp-Outboards.html

--- Kraj citata ---

prvo nisu njihova "podruznica"... nego du poceli od  86te da rade motore na koje lepe NISSAN marine znak (OEM)
slicno ti je bilo i u situaciji Johnson - Evinrude...

Nego kako su se pokazali NISSAN motori ? Ja iskreno nikad nisam cuo za iste niti ih ikada video , a ti ? A siguran sam da vecina Yamaha iz 80ih jos uvek radi ko sat...

ajd daj mi sliku ili link ka nekom Tohatsu motoru iz recimo 60ih ... ili ajd neka budu 70te ...

budens72:
Nissan je Tohatsu.... samo piše Nissan, inače Tohatsu motori su u samom svetskom vrhu vanbrodskih motora... teško je reći da li je bolja Yamaha ili Tohatsu...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju