Autor Tema: Ladno pivo -pomoću solarnih panela  (Pročitano 10653 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
  • Brod tip: mikrotoner-sailfish
  • Marina: ispod prozora
  • Veličina: 18 stopa
Odg: Ladno pivo -pomoću solarnih panela
« Odgovor #15 poslato: 20, 01, 2015, 21:39:32 posle podne »
Pa Zoki ako stvarno potroši bocu -onu za domaćinstvo- za 30 dana a ja ću biti maksimum na jedrilic tri puta po petnestak dana pošto ću je držati u GR to je maksimum dve boce -oko 2500RSD za sezonu pa što bih se bakto sa strujom jer mi za ostalo netreba pošto je čika pravi spartanac. Dobro more

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #16 poslato: 20, 01, 2015, 21:46:46 posle podne »
Pa Zoki ako stvarno potroši bocu -onu za domaćinstvo- za 30 dana a ja ću biti maksimum na jedrilic tri puta po petnestak dana pošto ću je držati u GR to je maksimum dve boce -oko 2500RSD za sezonu pa što bih se bakto sa strujom jer mi za ostalo netreba pošto je čika pravi spartanac. Dobro more

gde mu rece za grcku sad ce se duri :) ne vole madjare i grke :)

Nego .. PLIN I GRCKA... moras da imas GRCKU BOCU zbog onog zavrtnja , nisu kompatibilni sa nasim bocama i zavrtnjima ... Ujedno proveravaj datum na crevu ne bi me cudilo da imaju neki sulud zakon koji i to proverava !

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #17 poslato: 20, 01, 2015, 21:56:27 posle podne »
izuci ovaj text ako planiras da dole punis bocu :

http://www.nomadic-one.com/reflect/greek-and-italian-gas-bottle-system

postoji taj kovertor , al gledaj da ga kupis ovde da dole ne bi bilo ceskanja...

« Poslednja izmena: 20, 01, 2015, 23:24:04 posle podne od strane Kapetan »

Van mreže ljuba015

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #18 poslato: 22, 01, 2015, 23:37:39 posle podne »
Ja sam imao frizider na plin na brodu, boca je trajala 12 dana i nisam imao pravo hladjenje zbog ljuljanja broda. Nebi nikom preporucio na plovilu plinski frizider. Tehnologija koja je otisla u istoriju.

Van mreže zankiki

• Pol: Muškarac
  • Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
  • Brod tip: Pasaat 735
  • Marina: Plavi Dunavac, Novi Sad
  • Veličina: 8.65
« Odgovor #19 poslato: 23, 01, 2015, 09:05:27 pre podne »
Eto kako su različita iskustva. Ja sam imao plinski na prošlom brodu (na ovom imam 2, takođe plinska), i srednja boca (ne velika) mi je trajala jednu plovidbu od 5 dana, jednu od 4 dana, i dosta vikend plovidbi, uz korišćenje gorionika za kuvanje na plin.

Recimo, sigurno punih 20 dana rada uz korišćenje gorionika. Sa velikom bocom bi bilo i 30.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #20 poslato: 23, 01, 2015, 10:15:49 pre podne »
ljudi tu se ne radi o iskustvima... nego pogledate potrosnju plina po satu i podelite to na zapreminu boce... kakva crna iskustva ..

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #21 poslato: 23, 01, 2015, 11:44:10 pre podne »
Istina iskustva sa plinskim frižiderima su baš različita, recimo kod mene nikako nije hteo da radi, čak i posle odnošenja kod majstora nije to bilo to, hladilo je nekako ali baš baš kilavo, dok kod drugara isti takav elektro lux pravio led i radio kao zmaj, svojim očima sam to video. Potrošnaj je otprilike ta koja se spominje za veliku bocu, ipak je taj plamičak manji od upaljača, kako god meni se ta varijanta sa otvorenim plamenom nije bila ugodna.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #22 poslato: 23, 01, 2015, 11:49:24 pre podne »
Istina iskustva sa plinskim frižiderima su baš različita, recimo kod mene nikako nije hteo da radi, čak i posle odnošenja kod majstora nije to bilo to, hladilo je nekako ali baš baš kilavo, dok kod drugara isti takav elektro lux pravio led i radio kao zmaj, svojim očima sam to video.

a mozda je kvar u pitanju?  sajkaca

ne znam da li ovi na plin moraju da imaju dobru ventilaciju, ali onaj moj bez ventilacije ne moze da hladi kako treba...

Van mreže latin

• Đerdapski kratkodlaki Drekavac
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #23 poslato: 23, 01, 2015, 14:25:00 posle podne »
Ja na brodici imam elektroluxa i radi odlično. Boca mi traje oko 27 dana kad je na minimumu što je dovoljno da dobro ohladi piće čak i da smrzne nešto što stoji duže u njemu. Iznad izduva nad frižiderom imam montiran kuler od kompjutera u zidu brodice, povezan na mali solarni panel od 5w koji izvlači vruć vazduh iz izduva frižidera 114 hi

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #24 poslato: 23, 01, 2015, 15:20:28 posle podne »
Ja na brodici imam elektroluxa i radi odlično. Boca mi traje oko 27 dana kad je na minimumu što je dovoljno da dobro ohladi piće čak i da smrzne nešto što stoji duže u njemu. Iznad izduva nad frižiderom imam montiran kuler od kompjutera u zidu brodice, povezan na mali solarni panel od 5w koji izvlači vruć vazduh iz izduva frižidera 114 hi

moze li neko da objasni sta ventilacija znaci za hladjenje ? znam da je bitna imam je ali nisam siguran kako ceo sistem funkcionise.
Mislim da kada bismo to shvatili da ne bi bilo razlicitih iskustava

Van mreže ronac

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Vucedolski vuk
« Odgovor #25 poslato: 23, 01, 2015, 17:50:02 posle podne »
Ljudi,nema tu puno pameti,das 2000-2500 evra za "Vitrifrigo" brodski frizider i resis sve probleme.Kod mene 7 godina radi bez ikakvih problema pa i kada je u kabini gde stoji temperatura +45°C.
Lisica je najmudrija životinja, ali je njenih koža najviše na prodaju!

Van mreže ljuba015

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #26 poslato: 23, 01, 2015, 19:53:03 posle podne »

moze li neko da objasni sta ventilacija znaci za hladjenje ? znam da je bitna imam je ali nisam siguran kako ceo sistem funkcionise.
Mislim da kada bismo to shvatili da ne bi bilo razlicitih iskustava

plinski frizideri rade na principu izmenjivaca toplote... pretvaranje amonijaka iz tecnog u gasovito stanje, pa opet u tecno. Sto je brza cirkulacija bolje je hladjenje... zbog toga se i trazi dobro provetravanje, da bi izmenjivaci mogli sto bolje da funkcijonisu. Ovde je bitan faktor da plamicak besprekorno bude u vertikalnom pravcu, pa stoga i nastaje problem upotrebe plinskih frizidera na plovilima, jer plamicak pri ljuljanju smanjuje efikasnost grajanja, a samim tim  slabija je cirkulacija gasa sto prouzrokuje slabije hladjenje.
« Poslednja izmena: 23, 01, 2015, 22:23:22 posle podne od strane Kapetan »

Van mreže zankiki

• Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
  • Brod tip: Pasaat 735
  • Marina: Plavi Dunavac, Novi Sad
  • Veličina: 8.65
« Odgovor #27 poslato: 23, 01, 2015, 20:15:54 posle podne »
@ronac: tu baš ima mnogo pameti, jer mnogi godinama plove i uživaju na plovilima koje vrede koliko tvoj frižider. E, a pameti treba da se nadje rešenje koje funkcioniše za male pare. Mi smo se prošle godine siti navozali i imali ispravnu hranu u electroluxu koji je polovan bio oko 50e.

@ljuba015: istina, ali ne plovimo mi po moru pa da se ljuljamo non stop. Dunav je 90% vremena miran...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #28 poslato: 23, 01, 2015, 22:24:13 posle podne »
@ljuba015: istina, ali ne plovimo mi po moru pa da se ljuljamo non stop. Dunav je 90% vremena miran...

mislim da je problem ako se camac nagne a stalno je nagnut na neku stranu ... onda plamicak ne bije gde treba ...

Van mreže ronac

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Vucedolski vuk
« Odgovor #29 poslato: 23, 01, 2015, 22:50:11 posle podne »
@ronac: tu baš ima mnogo pameti, jer mnogi godinama plove i uživaju na plovilima koje vrede koliko tvoj frižider. E, a pameti treba da se nadje rešenje koje funkcioniše za male pare. Mi smo se prošle godine siti navozali i imali ispravnu hranu u electroluxu koji je polovan bio oko 50e.

Ma ja na mom starom brodu promenio cetiri frizidera ,krpio,cistio nosio u Zemun kod servisera,i nikada kad je leto bas vruce nisam popio ladno pivo.Za hranu  koliko toliko ok,dok zvezda ne upece,a onda  no125
Lisica je najmudrija životinja, ali je njenih koža najviše na prodaju!