E, ovako treba... > Elektronika

Pomoc oko sonara

<< < (9/23) > >>

zankiki:
A što ne probaš da zalepiš sondu za patos negde na pramcu?
Ja sam tako odradio kod mene (na plastičnom čamcu) i odlično je. Nikad dubine ne ide sa 5 metara do plićaka najednom, uvek imaš prelaz pa primetiš. Samo je bitno da nije pozadi.

Znam da se sonda iznutra lepi samo na plastične čamce, ali takođe znam da su neki to odradili i na metalnim. Sad, verovatno radi dosta loše, ali ako pokazuje dubinu, tebi je dovoljno. A košta te malo silikona da isprobaš, i eventualno rešiš problem.

jjelenic:
Zankikiju puno hvala.
Nisam jos kupio sonar i dvoumim se upravo zbog navedenih razloga. Ako mi ne pokriva bar malo ispred i ne cita dubinu, ta sprava meni (za sada) ne treba.
Jer ima neko konkretno iskustvo kako sonar funkcionise kada se sonda lepi unutra na metalno korito (3mm celik, plus farbe, ukljucujuci i epoksi smolu, antifalung i dr.).

Kapetan:
kupi kineske sonare 30tak evra su na Ali expresu, zalepi ga epoxijem sa donje strane pramca i eto ti resenje... stim da pazis da ga postavis tako da ne dodje do ostecenja u plicacima i izlasku na obalu

Kapetan:
ja sam uzeo ovaj za neke vrbake i slicne zezancije, ali prodje skoro godinu dana i nikako da ga probam ...

http://www.aliexpress.com/item/Portable-Fish-Finder-Depth-Sonar-Sounder-Alarm-Transducer-Fishfinder-100m-Fishing-Bait-Tool/32274839273.html?spm=2114.32010308.4.2.9L5p8M

zankiki:
Ja ne znam kako bi ga zalepio za pramac, da bude u vodi, a da se ne ošteti. Znaš i sam kako sve i gde pristajemo... U vožnji razne grane i slično.
Nema šanse da to preživi lepljenjo spolja na pramcu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju