E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Kako doći do svog čamca deo I... i zašto

<< < (2/5) > >>

SALE NB:
Svi mali proizvođači rade po želji kupca, pogotovo kod nas, gde najčešće nemaju nijedan gotov čamac na prodaju, već gradnja počinje tek kad uplatiš. Znači-ako želiš šira vrata, dobijaš šira vrata! :taunt: Ili kabinu a la Flipper!!!

Bayliner sam naveo samo kao poznati primer. Njih imaš 10-15 modela, raznih dužina, u bezbroj kombinacija kabina, unutrašnjeg rasporeda itd.
A isto vredi za sve druge poznate marke. Samo pronjuškaš i odabereš baš onakav kakav tebi odgovara.  :good:

Kapetan:
ne znam koliko je bayliner pravi izbor mislim da oni uvek idu sa unutrasnjim motorom... BAS ima druge probleme a u kabini nije 60 stepeni veruj mi ja imam metalnu deregliju i kada otvorim prednji prozor i vrata pirka vetric i nije lose :)

jeste da je lepse voziti spolja ali nije preveliki problem i ako vozis iz kabine jeste nesto toplije ali efekat vetra bas prija plus ne izgoris od sunca  :friends:

SALE NB:
Manji Baylineri i Sea ray modeli, oko 5-6m, idu i sa vanbrodskim motorima, uostalom, brodski motor je ipak najbolje rešenje -ko može da si priušti.

Ti na svojoj deregliji otvoriš prednji prozor, to na Basu ne može, a što se sunca tiče, pa to reši obična sklopiva tenda!  :taunt:

Barba:
Sto se BAS-a tice sve sto ste rekli je velika mana, vrucina i nedostatak komunikacije sa pramcem, to nije za nase uslove. Drugi problem je cena od 26.000 evra + motor, kako god okrenes, cak i da ga sam sredjujes ne mozes da prodjes ispod 18.000e.

Ono sto tebi treba je K-630 (Kvarnerplastika), popularna dalmatinka, mozda bi ti posao zavrsio i PG-550 koji je moj favorit, a sve kopije T-500 (istranka), koja je u osnovi jeftinija verzija K-630, tipa vario i gomila hrvatskih modela iz privatnih radionica jednostavno ni po cemu ne mogu da se mere sa funkcionalnoscu istranke, koja je opet smesna u poredjenju sa k-630. Osim naravno po tome sto su novi i lepi jel se Istranka T-500 vise ne proizvodi u izvornom modelu. Vario je odlican camac, kako kazu vlasnici, ali je nekako skucen.

Ovaj camac sto Sale pominje da se pravi u Banovcima je fenomenalno resen. Mislim da bi bi odlican izbor. Jedino ne znam kakvog je kvaliteta. Vidis ga na slici u pozadini vezanog za ponton.
Pogledaj i Pajnik550R, sa ili bez jarbola ( www.pajnik.com). Meni gledano sa desetak metara izgleda odlicno.

Sale ima li vesti o ceni onog camca?  

SALE NB:
Barba, još nisam išao da pitam.
Planiram da uhvatim Vladu, pa da skoknemo sledeće nedelje.
Inače, ti ljudi važe za dobre majstore i mnogo njihovih čamaca plovi ovim krajevima. Po rečima ljudi, dobrog su kvaliteta, ali....

Kad sam vidim, opipam... javljam  :good: :dance:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju