E, ovako treba... > Yamaha

Yamaha high thrust / visoki potisak

<< < (10/15) > >>

zankiki:
Moram da se ne složim sa poslednjim. Tih 8 km/h uzvodno je realna brzina, a za veću je neophodan dovoljno jak motor za glisiranje. Ja ne znam koliko je to, ali iz iskustava kolega bih rekao da je to 40-50ks.

Znači ili mnogo konja i glisiranje, ili sadašnja brzina... Po meni je sadašnja brzina sasvim ok način kretanja. Ako ti baš često treba da negde stigneš jako brzo, onda pozajmljuj motore pa probavaj.

Ako ne izglisiraš, imaćeš ono što si pisao.... Velik gas, veliku potrošnju, i nešto minimalno veću brzinu...

Bojan Bakic:
Mislim da kolega nije rekao da mu treba da glisira nego da samo malo skrati vreme putovanja kada zatreba.A za to cemu motor od 25ks biti odlican.Gde ce sigurno ici preko 15km/h sto mu je vec duplo brze.A mozda i gresim:-/ Znam da ja sa BAS-om i 30ks idem 15km/h a tezi je camac od koleginog sigurno.

Milivoje:
Najpre, hvala vam svima sto ste uzeli ucesce u diskusiji!

Vasi odgovori dokazuju da je ovo "vecna" tema...

Izvinjavam se ako mozda nisam bio jasan, jer vidim da je moje poredjenje unelo zabunu - nije mi potrebno da glisiram, vec bih voleo da se brze krecem, pod uslovom da to ne podrazumeva neprimerenu razliku u budzetu u potrosnji goriva (naravno, podrazumeva se da bih morao da doplatim za novi motor...).

Zato sam se najpre i zapitao koliko je opravdano imati haj-trast motor 9.9, koji nominalno moze da vuce i pet tona, na koritu poput mog. Cini mi se da sa tom kombinacijom nisu optimalno iskoriscene mogucnosti mog camca, pa ni za neagresivan rezim voznje kakav preferiram. Pomenutih 15km/h mi trenutno zvuce vrlo zadovoljavajuce. Posto nisam u prilici da pozajmljujem i probam, zato sam se osmelio da pitam da li neko od ladjara ima slicna iskustva. Sta bih dobio/izgubio sa standardnom Yamahom od 25ks, a sta sa haj-trast Yamahom iste konjaze?

Jos jednom hvala na odgovorima i munjevitoj reakciji. Veliki pozdrav!

Послато са SM-A600F помоћу Тапатока

Drivee:
25ks vs 25ksht.

Verujem da je ht jaka kao obicna 50ks stim da ce da radi na malim obrtajima stim ce i potrosnja biti manja. Mislim da Vepar ima 25ks ht pa pitaj malo

zankiki:

--- Citat: Bojan Bakic  12, 04, 2020, 19:27:37 posle podne ---Mislim da kolega nije rekao da mu treba da glisira nego da samo malo skrati vreme putovanja kada zatreba.A za to cemu motor od 25ks biti odlican.Gde ce sigurno ici preko 15km/h sto mu je vec duplo brze.A mozda i gresim:-/ Znam da ja sa BAS-om i 30ks idem 15km/h a tezi je camac od koleginog sigurno.

--- Kraj citata ---

Mašala. To je na punom gasu, ili?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju