E, ovako treba... > Yamaha

Pomoć oko konkretnog oglasa

<< < (2/4) > >>

njegos68:
 Imam isti takav motor samo malo noviji i šljaka bez problema...kod ovog motora na oglasoima mi se nesvidje jer nema anlaser...40 ks nije baš jednostavno paliti na poteznicu..a što se potrošnje tiče meni troši od 10 do 15 litara maksimalno,zavisno od režima vožnje..neznam odakle Dule N troši 20 lit?A cijena je tu negdje po meni...

Debbeljko:
@njegos68
Hvala na odgovoru, pogotovo za potrošnju.
u pitanju je 10-15 izmedju 2/3 i punog gasa ili ?

Bećar:
Ono što ti kao "laik" možeš još proveriti je boja na poklopcu cilindara (između svećica). Ukoliko impeler nije bio dugo menjan, boja će potamneti i dobiti neku nijansu braon ,prepečene boje.To je znak da ćeš imati,možda, zamenu impelera,klipova,karika,ležajeva radilice i klipnjača....kao rezultat lošeg hlađenja
Menjač prebaci u neutralan položaj i rukom zavrti elisu (dok je motor ugašen).Pogledaj da li je elisa u centru tj.da li je imala neki veći udarac...

...i tako to  kuku

DuleN:
Njegose,
Ja sam napisao realnu potrosnju na Dunavu ( uzvodno nizodno - na sat), jer uvek ima nekih talasa, vetra, opterecenje sa teretom .... i to na nekom rezimu 2/3 gasa, jer realno ona poslednja cetvrtina gasa i nema nikakvog efekta.
Moj motor je taj model ali sa alnaserom, mada ne mislim da to nesto posebno menja. Camac mi je aluminijum , 6.3 metra duzine, oko 350 kg + oprema ( cc 200 kg) + 4 coveka ( cc 400 kg  roll4).

njegos68:

--- Citat: DuleN  29, 10, 2014, 19:14:19 posle podne ---Njegose,
Ja sam napisao realnu potrosnju na Dunavu ( uzvodno nizodno - na sat), jer uvek ima nekih talasa, vetra, opterecenje sa teretom .... i to na nekom rezimu 2/3 gasa, jer realno ona poslednja cetvrtina gasa i nema nikakvog efekta.
Moj motor je taj model ali sa alnaserom, mada ne mislim da to nesto posebno menja. Camac mi je aluminijum , 6.3 metra duzine, oko 350 kg + oprema ( cc 200 kg) + 4 coveka ( cc 400 kg  roll4).

--- Kraj citata ---
Dule,Kad vozim na 3/4 gase(ne na 2/3) trosi do 15 litara...vjerovatno da vozim pun gas da bi potrosio i vise od 20,ali ne vidim svrhu kad na pola gasa vec izglisira..a na pola gasa mi trosi nekih desetak litara..to nije voznja stani-kreni već konstanntno uz 2-3 stajanja..e sad verovatno merimo u različitim režimima rada i uslovima vožnje pa nam se rezultati ne poklapaju...Znam samo da su motori odlicni i ja sam sa mojim izuzetno zadovoljan  http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,12153.msg131521.html#msg131521 A što se tiče anlasera,valjda ga je lakše paliti na dugme nego vući kanap?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju