Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Upis

<< < (2/4) > >>

LSI:

--- Citat: maverick  27, 10, 2014, 07:31:37 pre podne ---Sine...s duznim postovanjem ali ovdje je hrpa budala kao i na svakom forumu....uzmi si malo vremena pa napravi neku mini studiju i istrazi te fakultete...pa onda vidi gdje bih mogao raditi s pojedinim....pa sto bih ti najvise zelio od toga....jer zapamti ....NAJVECI USPJEH U ZIVOTU JE RADITI NESTO ŠTO VOLIŠ...

--- Kraj citata ---

Не бих рекао да је то успех - пре бих рекао да је то срећа.

Истина је да нема баш тако много људи који раде оно што воле. Када сам ја био у добу када је требало одлучити шта би требало да буде моје животно занимање, један пријатељ наше породице, веома успешан пословни човек из Новог Сада, рекао ми је тада нешто што сам разумео доста касније: - У животу мораш да научиш да волиш оно што радиш!

Што се тиче другог дела поруке и препоруке да би ваљало истражити те факутлете - са тим се слажем. Мислим да је то добар савет. Кими, ваљало би отићи на сваки од та три и упознати се добро са њиховим програмима и плановима. Треба поразговарати са људима са тих факултета где се њихови кадрови запошљавају, у чему су посебно добри. То све може да помогне у поступку доношења одлуке. Али у свему томе треба поћи од тога шта ви у ствари желите. Зашто сте се заинтересовали баш за ова три факултета? Шта је то што бисте желели да радите једног дана? Онда ћете видети који од ова три факултета је најближи вашим жељама.

И још нешто, то како нас је Маверик представио у уводном делу свог одговора - па добро, има нас и таквих, будала. Али нађе се и по неко нормалан. Надам се да ће вам неко такав својим виђењем помоћи у доношењу праве одлуке.

Misha D:
Saobracajni (bio sam student drumskog smera) je teorijski i sire primenjiv u sansi za posao nego ostala dva
Masinski, strucan i tezak, nisam upoznat koliko je trazen kod zaposljavanja, brodogradnja cveta sada u Kini.
Pomorski u Kotoru je najbolji za one koji kasnije zele da postanu oficiri palube ili kapetani.

Ljuba:

--- Citat: LSI  27, 10, 2014, 08:10:00 pre podne ---И још нешто, то како нас је Маверик представио у уводном делу свог одговора - па добро, има нас и таквих, будала. Али нађе се и по неко нормалан...

--- Kraj citata ---

Šta li je pisac hteo da kaže da mi je znati... stri

Kimi:
E hvala puno na korisnim informacijama. I interesuje me još vaše mišljenje s obzirom na to da ste studirali na saobraćajnom, on mi djeluje kao fakultet posle kojeg je najteže naći posao. Pogotovo za vodni transport, ne može se doći do informacija o njemu.

Misha D:
Saobracajni, smerovi avio-saobracaj i telekomunikacije-integralni transport su bile najkomercijalniji, vodni smer je uvek imao mali broj polaznika.
Sama kvota po smerovima ti moze pokazati sledece: da tamo gde ima mnogo mesta za upis (drumski saobracaj) sutradan ima najmanje sansi za posao zbog vece konkurencije.
Vodni smer i nije nesto komercijalan.
Kotorska skola je cenjena, posao se moze naci na stranim plovilima sa solidnom platom.
Ali posao pomorca je druga prica i velika zrtva za buducu porodicu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju