Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

NOVA DOZVOLA

<< < (5/10) > >>

vepar:
U novom sadu ne traze potvrdu da si plivac nikome ko je vec imao dozvolu, a lekarski traze samo osobama starijim od 65 godina...

LSI:
У тексту Правилника који сам цитирао, нигде се не спомиње обавеза достављања доказа знања пливања.

Мислим да је то зато што се подразумева да без потврде о знању пливања није могуће изаћи на испит за управљача моторног чамца.

Кад се ради о замени старих дозвола новима обрасцима, подразумева се да је испит положен и зато се не подности потврда о знању пливања.

evrotec:
Pozdrav
Gde je moguce zameniti dozvolu
U kapetaniji gde si polagao ili bilo kojoj kapetaniji
I koliko se ceka

Sale Rea:

--- Citat: evrotec  03, 05, 2016, 08:59:51 pre podne ---Pozdrav
I koliko se ceka

--- Kraj citata ---
U najbližoj kapetaniji, po mestu prebivališta. Ukoliko platite sve takse i imate sve potrebno za zamenu , može biti gotovo i istog dana. Inače čeka se jedan dan. Međunarodna se čeka desetak dana.

Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока

LSI:

--- Citat: evrotec  03, 05, 2016, 08:59:51 pre podne ---Pozdrav
I koliko se ceka

--- Kraj citata ---

Занимљиво питање...
У Правилнику то није поменуто па се ваља послужити логиком (код нас логика не мора увек да доведе до правог решења али у већини случајева још вреди).

Мислим да свако треба да поднесе захтев за замену у капетанији која је месно надлежна (по месту пребивалишта подносиоца - као и за регистрацију чамца).

Као што капетаније признају техничке прегледе и податке о упису чамаца из других капетанија, тако би, по логици, требало да прихватају и мењају дозволе издате у другим капетанијама.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju