E, ovako treba... > Plovila

Jeftino u NL

<< < (61/91) > >>

mladjo:
Alexa,da li vam je poznato da li Ex papir ili izvozna dozvola vazi samo za zemlje EU ili bez obzira generalno za sve zemlje,posto ste u jednom objasnjenju nda se Ex papir mora odjaviti u zadnjoj drzavi  EU pri ulasku u Srbiju.

Alexa:

--- Citat: mladjo  11, 08, 2016, 15:30:14 posle podne ---Alexa,da li vam je poznato da li Ex papir ili izvozna dozvola vazi samo za zemlje EU ili bez obzira generalno za sve zemlje,posto ste u jednom objasnjenju nda se Ex papir mora odjaviti u zadnjoj drzavi  EU pri ulasku u Srbiju.

--- Kraj citata ---

Iskreno, neznam. Uvek sam vozio iz EU. Taj papir prvenstveno sluzi kao dokaz da je roba izvezena sa teritorije EU i po tom osnovu se stice pravo na povracaj poreza (ako je u fakturi iskazan i placen). Druga svrha je da se moze utvrditi da roba koju nosite potice bas iz te zemlje koja je u papirima navedena i da je prosla carinsku kontrolu u zemlji iz koje potice. U nekoliko navrata mi je policija (Nemacka i Austrijska) pregledala taj dokument u rutinskoj kontroli. Kako je sa zemljama koje nisu u EU neznma ali pretpostavljam da je isto i nije ga na odmet izvaditi jer je prakticno propratnica za robu i sigurno nece smetati. Nasa carina ga trazi i spediteri ga uvrscuju u dokumentaciju koju prilazu prilikom carinjenja mada sam ja carinio jedan auto i bez toga.

mladjo:
Dobro,hvala.Sada je sve jasno.Hvala.

Alexa:
http://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/motorboten-en-motorjachten/m1115360005-polyesterboot-ca-7-50-meter-2-cilinder-volvo-penta-diesel.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr&pos=17

Evo jednog jeftinog ako neko razmislja o kupovini.

LSI:
Чамац лепо изгледа и цена је више него атрактивна али треба проверити стање мотора.
Продавац врло коректно напомиње да мотор није радио у дужем периоду и да га треба проверити али, због непознавања језика, нисам сигуран да ли ће тај преглед ићи на терет продавца или купца...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju