E, ovako treba... > Plovila

Jeftino u NL

<< < (52/91) > >>

zankiki:

--- Citat: ANASTASIA II  18, 10, 2015, 09:33:17 pre podne ---Druga stvar. Postoji nesto sto se zove zamor materijala. Ti krsevi, koje Holandjani daju tek koliko da ih vise ne gledaju,  su barem kod njih odsluzili svoje.
Ali, sobzirom da se Holandjani ne razumeju bas ponajbolje u plovila i njihovu gradnju,  treba POZURITI da se ne dosete.

--- Kraj citata ---

Ti zamoreni plastični krševi su i posle 30 godina kvalitetniji nego većina toga novog što možeš kupiti kod nas...
Tako da je matematika jasna.

Zoran T:

Од риболова се живи, а за пецање се живи.
[/quote]

Tacno tako nekako... Od broda se zivi a za camac se zivi.

Aleksa to su sve odlicna plovila tipa pilotine(ne nase pasare),odlicnih plovnih katakteristika i sto se toga tice ne moras puno da se mislis e sad za samo stanje moras 4 oka da otvoris jedina
mana je puno godina...Na slikama se i bas ne vidi najbolje al onaj sa plavom tendom kao da je radjena pramcana statva(a moze biti i senka) i kao da ima(ili je imao) blago ulegnuce kod prve bove iznad vl(a opet mozda je i senka).To na fotografiji tesko se vidi a na samom camcu probaj da zamenis pramcane duseke levi s desnim.Ako ima razlike i nece bas da se uklope jednostavno nije simetrican neka strana je povukla.Dusek od sundjera se od godina prilagodi obliku pa mozes da ih iskoristis bukvalno kao sablon.Posebnu paznju na spoj boka i palube ako mozes malo da virnes ispod kedera videt ces kakva je plastika...Papirologiju ces savladati...Kvalitet moze da bolji nego nesto mladje ili domace...

Alexa:
Uh, evo vratismo se iz kafane "Kod moju ladju"  kgk
Stvarno iskreno zelim da ovde jedni drugima pomazemo savetima sta i kako da uradimo da bismo realizovali nabavku odgovarajuceg plovila za sebe. Tema treba da traje jer se pojavljuju nova iskustva, nove ideje, tu smo da o njima razgovaramo. Primera radi, ja trenutno proucavam Svedsku kao destinaciju za kupovinu necega, prethodno sam prosao procedure u Holandiji, nije isto, ne rade se "papiri" na isti nacin, slozenije je napraviti i plan putovanja (feriboti, daljina, tacke odmora i sl), propisi, ugovori.... sve to treba da se sublimira i adekvatno pripremi ako neko zeli da ode i tamo nesto kupi. Ja cu svakome rado reci ono sto znam, ponovo podvlacim da zelim da nesebicno podelim informacije a isto tako i dopunim ako neko ima nekog iskustva u tome. Ne mogu da se ne setim pocetka kada sam se obracao nekim ljudima za koje znam da su vec radili slicne akcije i kada sam dobio odgovor da informacije nisu besplatne, da je dosta kostalo dok nisu usli u sve to i da nemogu da mi tek tako "otvore karte". Moj pristup je suprotan, smatram da nemam sta da izgubim ako nekome pomognem koliko je u mojoj moci (nadam se i vi). Mi se ne bavimo profesionalno uvozom brodova-camaca a i da se bavimo, sve je dostupno samo je put duzi. Nadam se, i pozivam vas, da se ukljucite u diskusiju i date svoj doprinos  114

Kapetan:
Captjerri je ziveo u Norveskoj, i kako mi rece i u Svedskoj i u Norveskoj postoji poklanjanje ladja... Izgleda da ima neki zakon koji ih tera da placaju odnosenje reciklazu i slicno... A bogate zemje, ne zanima ih to , lakse im da poklone nekome pa da se taj neko bakce sa time... Gledao sam par tih ladja na poklon ... uopste nisu izgledale naivno... ok trebalo je sredjivanja, ali su bile dzaba....

E sad kako god da smo okretali, troskovi puta su ubijali svaku volju za pokretanjem takve akcje...

Alexa:

--- Citat: Kapetan  20, 10, 2015, 10:53:24 pre podne ---Captjerri je ziveo u Norveskoj, i kako mi rece i u Svedskoj i u Norveskoj postoji poklanjanje ladja... Izgleda da ima neki zakon koji ih tera da placaju odnosenje reciklazu i slicno... A bogate zemje, ne zanima ih to , lakse im da poklone nekome pa da se taj neko bakce sa time... Gledao sam par tih ladja na poklon ... uopste nisu izgledale naivno... ok trebalo je sredjivanja, ali su bile dzaba....

E sad kako god da smo okretali, troskovi puta su ubijali svaku volju za pokretanjem takve akcje...

--- Kraj citata ---

Da, to stoji, troskovi uopste nisu naivni. Primera radi, samo povratna karta za feribot izmedju Danske i Svedske za kombi sa prikolicom iznosi 360 eura. Ja doduse ne idem na tu varijantu da uzmem nesto za dz. ali nije da nema.
Evo ovaj se prodaje (daje) samo da se odnese o svom trosku kuku

http://www.blocket.se/sodermanland/Bosjo_25_Billigt_63092013.htm?sa=1

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju