E, ovako treba... > Plovila
Jeftino u NL
Alexa:
Iskreno, ja sam ocekivao diskusiju o samom brodu-camcu-ladji, o njegovim dobrim i losim stranama, pa da ja izvucem neki pametan zakljucak. Vi se raspisali o kategorizaciji kuku . Ostavite to carini i kapetaniji ionako o tome ne odlucujemo mi.
LSI:
--- Citat: Alexa 18, 10, 2015, 11:56:26 pre podne ---Uostalom, citajuci razne teme na ovom forumu, primetio sam da mnogi svoja plovila od milja nazivaju "ladja". Ne vidim sta je tu problem, meni bas simpaticno kgk
--- Kraj citata ---
Ништа ту и није проблем.
Израз лађа користи се на нашим просторима од давнина. Генерално, под лађом подразумева се речни брод, а како континенталци, далеко од мора, нису развијали фонд речи којима би описивали различита пловила која плове светским морима, израз лађа се користи и за разне врсте морских бродова, од једрењака до најмодернијих.
Тако имамо и Неретвљанску лађу али француску лађу из чувене песме "Креће се лађа француска".
Дакле, лађу није измислио Срећко Шојић; она је постојала много пре њега. И увек је израз био везан за нешто лепо, за уживање. Отуда и један од најпознатијих ресторана у Новом Саду, у најстаријем делу града, носи назив "Бела лађа".
Дакле, возимо се ми у нашим лађама, без обзира да ли спадају у категорију чамаца, бродова, глисера...
Штагод ви купили, Алекса, биће то ваша, најлепша и најбоља лађа.
Alexa:
--- Citat: LSI 19, 10, 2015, 07:43:06 pre podne ---
--- Citat: Alexa 18, 10, 2015, 11:56:26 pre podne ---Uostalom, citajuci razne teme na ovom forumu, primetio sam da mnogi svoja plovila od milja nazivaju "ladja". Ne vidim sta je tu problem, meni bas simpaticno kgk
--- Kraj citata ---
Ништа ту и није проблем.
Израз лађа користи се на нашим просторима од давнина. Генерално, под лађом подразумева се речни брод, а како континенталци, далеко од мора, нису развијали фонд речи којима би описивали различита пловила која плове светским морима, израз лађа се користи и за разне врсте морских бродова, од једрењака до најмодернијих.
Тако имамо и Неретвљанску лађу али француску лађу из чувене песме "Креће се лађа француска".
Дакле, лађу није измислио Срећко Шојић; она је постојала много пре њега. И увек је израз био везан за нешто лепо, за уживање. Отуда и један од најпознатијих ресторана у Новом Саду, у најстаријем делу града, носи назив "Бела лађа".
Дакле, возимо се ми у нашим лађама, без обзира да ли спадају у категорију чамаца, бродова, глисера...
Штагод ви купили, Алекса, биће то ваша, најлепша и најбоља лађа.
--- Kraj citata ---
thumbup
LSI:
--- Citat: srsa 19, 10, 2015, 05:56:43 pre podne ---Пецање или риболов? sha no125 no125 no125
--- Kraj citata ---
Није исто.
Пеца се пецаљком.
Риболов је много шира одредница и обухвата и све остале технике излова рибе које се примењују у привредној грани рибарство.
Од риболова се живи, а за пецање се живи.
Kapetan:
--- Citat: Alexa 19, 10, 2015, 06:15:15 pre podne ---Ostavite to carini i kapetaniji ionako o tome ne odlucujemo mi.
--- Kraj citata ---
eeee jas kad bi bilo tako jednostavno, i kada bi oni znali da rade svoj posao .. razlika izmedju camca i jedrilice ti je recimo u 7% carine.... bolje se naoruzaj znanjem pa onda kod carinika/poreznika...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju