LSI,covek je racunao da samohotka ide uzvodno do mesta utovara brodica,iskljucivo i samo radi toga(sto je sasvim sigurno preskupo)....
Mislim da je izvodljivo.
Горанче, уопште не мислим да то није изводиво. Чак ни мој пријатељ то није рекао. Чини се да је све у великој зависности од тога колико човек има времена на рапсолагању. Колико може да чека да се "сложе коцкице".
Али мислим да је добро што смо ову тему отворили и усмерили је на више могућих решења. Па нека свако стави прст на чело и процени шта се њему највише исплати.
Ја бих, ипак, када бих имао пара и времена, најрадије изабрао опцију да довезем брод до своје марине.
То би било путовање - једном у животу!
Доживљај и искуство за сва времена. Толико је нас који више куцкамо на својим компјутерима него што смо стварно на води да је права реткост да нам неко пошаље репортажу о таквом неком подухвату од којег могу само зазубице да нам порасту.
Волео бих да Алекса пронађе себе у таквом решењу. Да скупи паре и купи један леп брод, а онда да њиме са уживањем и без проблема доплови до свог одредишта и да после сви читамо и гледамо слике и ... сањаримо и даље.
Уместо тога, често на страницама форума оштримо зубе једни на другима и качимо се због неважних ствари. А и они који су успели да за себе изборе такву неку прилику, постали су лењи да то искуство поделе са нама. Ето, прозивали смо већ Капетана (каже, биће касније у току зиме - хајде, видећемо); опловио је Сале Балкан али нисмо бог зна шта од тога видели и прочитали на форуму (кажу неки, било је на неком другом - можда, али ја бих волео на овом нашем да сам то могао да видим).
Алекса, навијам за вас!
LSI, hvala na podrsci, vidim da je od srca

. Ja sam stvarno sve svoje kapacitete usmerio na realizaciju nabavke jedne ladje "za stare dane". Moram da priznam da ne ide bas lako, zlo je vreme treba preziveti ovu krizu koja nikad gora nije bila za mojih punih 26 godina privatnog posla. I sta reci, taman se priblizim "magicnoj cifri" a ono nesto iskrsne (pre par meseci me zadesila popravka masina - 2000 eura, pre par dana "crkao" kotao za grejanje - 1000 eura) a to je pola broda. Ali, nadam se da cu nekako da zatvorim to finansijski, uostalom ja sam uvek tako radio, skoncetrisem se na nesto sto sam fiksirao kao cilj i trazim. Evo nalazim dobre brodove, malo sam pomerio gornju granicu do koje sam mislio da idem i nadam se da cu u dogledno vreme (par meseci) uspeti da napravim prvi korak. Moj plan je da makar odem gore i kupim brod a da dovoz priceka ako mora mesec ili dva dok se ne steknu uslovi. Ovako ili onako, odnosno kamionom ili vodom. Za to vreme, nadam se da obezbedim budzet za to. Znaci, ako nemoze sve odjednom, onda korak po korak. Ima dosta brodova koji imaju placen vez za nekoliko meseci unapred a ako taj "moj" ne bude imao, platicu koliko mora pa neka tamo malo saceka. Ova dva broda sto sam vam pokazao su stvarno oba dobra i bilo bi mi zao da odu ali.... mora kako mora, bice i drugih. Ima i tome neka draz, da se svojski potrudis da dodjes do svoje ladje. Mozda cu vise uzivati ako uspem da to realizujem nego Mljcenko koji ima jahtu od 118 m vrednu 300 mil. (nemogu ni damislim ni jednu ni drugu cifru

. I kad bi mi "palo" odnekud nebih znao sta cu s`tim

. Ovako, polako, b shaice, puno sam ovde od vas naucio, imam dosta elemenata za dobro planiranje, nacimacemo i to nesto para pa kad jednog dana uplovi u moje Gradiste objavicu "javni poziv" za sve vas da se zalije. Takav bi bio red kad se postaje "kapetan na belu ladju" u skoro 60 godina