E, ovako treba... > Plovila
Transport camca
mladjo:
Ta velika prikolica je predvidjena za transport automobila,pa je dosta visoka.Kad stavite jos tu dodatnu kostrukciju bit ce jos visa,pa sad jos brod na sve to.Pitanje je koliko ce sav taj teret biti stabilan,a plus svega toga Vi vec u startu razmisljate o pretovaru od 1 tone.Neznam kako mislite sa takvim teretom da pravalite cca 1500 km s obzirom da morate da prodjete celu Nemacku i Austriju gde nema nagodbe sa policijom. Mozete imati velikih problema pod uslovom da Vam se nedaajboze desi neki kvar na prikolici ili autu. Prisli ste ovom problemu kao da cete to prevozti kod kuce,a ne da morate proci pola Evrope.
Alexa:
--- Citat: mladjo 01, 10, 2014, 09:18:39 pre podne ---Ta velika prikolica je predvidjena za transport automobila,pa je dosta visoka.Kad stavite jos tu dodatnu kostrukciju bit ce jos visa,pa sad jos brod na sve to.Pitanje je koliko ce sav taj teret biti stabilan,a plus svega toga Vi vec u startu razmisljate o pretovaru od 1 tone.Neznam kako mislite sa takvim teretom da pravalite cca 1500 km s obzirom da morate da prodjete celu Nemacku i Austriju gde nema nagodbe sa policijom. Mozete imati velikih problema pod uslovom da Vam se nedaajboze desi neki kvar na prikolici ili autu. Prisli ste ovom problemu kao da cete to prevozti kod kuce,a ne da morate proci pola Evrope.
--- Kraj citata ---
To stoji. Ova konstrukcija (prikolica) ako se rastavi od osovina ne podize skoro nista samo postaje oslonac za brod. Za stabilnost bi mozda bilo dobro da se na cetri mesta srafi za prikolicu (prethodno se pripreme cetri "klanfe" pa kroz postojece rupe u nagazima ili za sasiju, to nije mnogo komplikovano napraviti. Onda brod sa spanerima za prikolicu na sto vise tacki utegnuti. Pretovar jeste problem mada na putu znaju da mere uglavnom osovinsko opterecenje (sa onim pomicnim vagama), redje ceo teret. Kazem, sve u fazi razmatranja, nisam nista odlucio. Svakako cu uzeti u obzir svaki savet i razmotriti svaku varijantu. Vec sam vukao iz Austrije malo specificniji teret (masina za pranje visoka 3,5 m i teska 2 tone na slep prikolici s`tim sto je tezina bila u gornjoj zoni pa se jako ljulja) ali, sve je stiglo manje vise bez vecih problema. Jedino kad tako nesto vuces policija te registruje iz daljine i onda zi skoro uvek meta. U Madjarskoj sam npr. platio kaznu za sporu voznju auto putem tako da sada imam cime da se hvalim kgk
evrotec:
A zasto ne nadjes neki sleper koji nema povratnu turu i preveze ti to bez problema i jeftinije nego da te nemci zaustave iskljuce iz saobracaja i posalju kamion da pretivari i oderu te vise nego sto te camac i prevoz kosta
Alexa:
--- Citat: evrotec 01, 10, 2014, 14:14:36 posle podne ---A zasto ne nadjes neki sleper koji nema povratnu turu i preveze ti to bez problema i jeftinije nego da te nemci zaustave iskljuce iz saobracaja i posalju kamion da pretivari i oderu te vise nego sto te camac i prevoz kosta
--- Kraj citata ---
I ta je opcija u igri. To je svakako najsigurnija varijanta ali nije i najjeftinija. I tu treba priprema u smislu da nemoze da se brod samo spusti na patos, mora da postoji "kolevka". E sad neznam, mozda tamo ima da se kupi ta skalamerija gotova ili prave prema trupu, koliko kosta .... sve su to nepoznanice. Drugo su kamioni specijalizovani za takav prevoz ali njih angazovati je preskupo u odnosu na vrednost camca koji ja nameravam da kupim. Kad je u pitanju plovilo od 100 i kusur hiljada eura onda je prevoz jeftin u svakoj varijanti. Ali, ja gledam brodove koji su 3-5 hiljada tako da ne zelim da mi prevoz izadje vise od broda 6589
evrotec:
Pa stavis onaj ram od prikolice kao sto si planirao a povratna tura iz holandije moze da bude i ispod 1000 i nemas nikakav rizik jer u evropi postoje ogranicenja koliko i sta moze da vuce suto ili kombi i sa kojom kategorijom
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju