Autor Tema: Potreban plasticar za krpljenje camca (jedrilice)  (Pročitano 6263 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
Odg: Potreban plasticar za krpljenje camca (jedrilice)
« Odgovor #15 poslato: 14, 09, 2014, 23:50:38 posle podne »
Jedna od varijanti koja se dešavala na mnogim čamcima koji su imali komore ,je da voda koju skupljaš dotiče iz prepunih komora,dakle komore se prazne.To zaključujem po osnovu tvoje konstatacije da se dotok vode smanjuje .Sačekaj još par dana ,u komorama zna da bude i par stotina litara( neznam kolike su kod tebe ,na bratovom baylineru u komorama je bilo oko 300l a vodu su dobile dok je gliser bio na suvom .Propuštala je zimska cirada i kiša je punila korito i komore par meseci.

Van mreže Sci

• Đerdapski kratkodlaki Drekavac
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #16 poslato: 15, 09, 2014, 02:59:04 pre podne »
Iko, iz tvojih usta u bozije usi. Meni se voda nakupljala preko odvodnih creva koja su bila naprsla, a cirada mi je takodje bila porozna. To je trajalo par meseci, zamenio sam creva, vidim da sad tu ne pusta ni kapi vode, a danas sam izvukao "maksimum dva litra vode". Takodje, vode ima vise i sliva se kad predjem u pramac, pa ova prica sasvim logicno deluje i nadam se da je istinita. Videcemo vec. Hvala puno na ohrabrujucim vestima, nada umire poslednja. A ako je Zoki u pravu i ipak pusta ispod komora, da li je moguce izvaditi je i popravljati sa spoljne strane, bez da se sece komora? Nisam ekspert, nego kad je vec vadim na suvo, lepse mi je resenje da se to odradi sa spoljne strane. Jedna od cudnih stvari koja mi takodje daje nadu je i ta sto je voda ostajala u camcu kad je bio na suvom, zar nije logicno da otice tuda kuda i udje, ako je vec dunavska? Ili mozda na suvom stegne korito posto nema pritiska odozdo, a u vodi ponovo pocne da pusta? Necu biti tu do petka, tada cu saznati pravu istinu, pa kom opanci kom obojci. Hvala svima na korisnim savetima hi
Vozi Miskooooo.....

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
« Odgovor #17 poslato: 15, 09, 2014, 23:04:21 posle podne »
Ne vidim razlog da jedrilicu ne izvučeš na suvo, recimo kod LJube na Adi i uradiš sve kako bog zapoveda.

Mislim, jeftinije je nego da strepiš da ćeš je , ne daj bože, morati da spašavaš na vodi u ko zna kakvoj situaciji.

Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže Sci

• www.mojaladja.com
« Odgovor #18 poslato: 16, 09, 2014, 00:17:22 pre podne »
Iko legendo, izgleda da si u pravu, danas sam nakupio jedva pola litra vode i to ljuljajuci jedrilicu da se slije sto vise iz komora k5. Videcu do vikenda, sutra idem i nada se da ce biti suva kao barut kad se vratim. Ono sto sam danas video je i vise nego ohrabrujuce, izgleda da vode vise nema, pa nema sta ni da iscuri. Veliki pozdrav svima:)
Vozi Miskooooo.....

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #19 poslato: 16, 09, 2014, 09:26:01 pre podne »
baci mi tvoj fon ako ustreba..
bicu ovih dana na marini zbog priprema za regatu ...

Van mreže Sci

• www.mojaladja.com
« Odgovor #20 poslato: 22, 09, 2014, 01:50:25 pre podne »
Evo me konacno u BGD ponovo, jedrilica je suva kao barut, izgleda da se iscedilo jedva pola litra za nedelju dana. Povlacim naslov da mi je potreban plasticar sajkaca k5
Vozi Miskooooo.....

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #21 poslato: 22, 09, 2014, 11:34:54 pre podne »
Evo me konacno u BGD ponovo, jedrilica je suva kao barut, izgleda da se iscedilo jedva pola litra za nedelju dana. Povlacim naslov da mi je potreban plasticar sajkaca k5

Kad neko ima sreće, onda je ima!

Baš mi je drago da je sve rešeno.
Sad ostaje da se upali jedna sveća onome koji je to sve tako sredio i da se pare namenjene otvaranju komora, krpljenju, mazanju, plastificiranju i ostalim radnjama, potroše na pivo sa društvom!