E, ovako treba... > Tomos

Tomos T4 ne prima gas pri opterecenju.....

(1/4) > >>

kiviboy1989:
Kupio sam pokvarenu pentu na kojoj je preskocio magnet... Promjenio sam na njoj sve lezajeve i semeringe, nova radilica i karike i sve brtve(dihtunzi) novi, klip i cilindar nisam dirao jer su mi izgledali dobro.... Palenje i magnet je takodje novo....

Juce sam sklopio, podesio palenje, upalio na suvom, radi ko blentava, prima gas sabija.... Odnesem na camac, postavim upalim da se provozam, ne prima gas, tacnije upalim je nekako medjutim primi mozda 1/3 gasa ako dodam jos jace utusi je... Skinem filter vazduha, opet ista stvar..

Probao sam na vodi prestimati palenje iako sam namjestio da mi otvara 1,5mm pre GMT, medjutim kako god ga nastimam, samo radi losije ili isto, i dalje nece da primi pun gas....

Pomagajte!

mića p.:
Ono na šta meni to liči jeste da ti je slaba kompresija u motoru. Kao što kažeš, cilindar i klip nisi menjao a to može da bude ključna stvar.
Džaba je menjati samo karike, ako je cilindar loš. Izmeri kompresiju, ako je ispod 6 bar i to hladan, nemoj se ni čuditi što ti se to dešava. Motor kada se ugreje
rašire se svi delovi u sklopu i onda je kompresija još slabija.

Druga stvar bi mogla biti karburator. Probaj sa nekim drugim karburatorom kako ti radi, a proveri i membranu na pumpi za gorivo, ako je tvrda onda
to može biti problem.  25648

DuleN:
A da ti negde ne vuce vazduh, posebno proveri na kopci gde dolazi crevo do motora.

kiviboy1989:
Kako da ustanovim da li vuce vazduh?

DuleN:
Naj prostiji nacin je ako pocne da "umire" na jakom gasu, probaj da napumpas rucno, pumpicom koja se nalazi na crevu. Ako krene, onda je problem ili u membrani na pumpi ili negde vuce fals vazduh.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju