Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

30.8.2014. nova Uredba o uslovima za plovidbu....

<< < (3/4) > >>

LSI:
И не само да треба да имамо ову књигу на броду, него морамо и да имамо све измене и допуне које ће уследити. Ако не будемо имали, следи казна.

Дакле, од сада, има сваки дан да проверавамо шта пише у службеном гласнику и да увек имамо последњу верзију!

Misha D:
Kapetane, zgodno je kada se ima i kao link. ok
Veca uredba nego zakon. sajkaca
Stampace oni uskoro to kao knjigu, pa mora da se kupi kao i udzbenici kod odredjenog profesora. oops upavusi

srsa:
Док неко не постави питање уставности наведене Уредбе, у делу обавезности поседовања исте у пловилу. То је исто као када би донели Уредбу о нпр. друмском саобраћају у којој наводе да је обавезно имати је у путничком возилу или скутеру или бициклу.   kuku

LSI:

--- Citat: srsa  13, 09, 2014, 14:05:52 posle podne ---Док неко не постави питање уставности наведене Уредбе, у делу обавезности поседовања исте у пловилу. То је исто као када би донели Уредбу о нпр. друмском саобраћају у којој наводе да је обавезно имати је у путничком возилу или скутеру или бициклу.   kuku

--- Kraj citata ---

Браво Срсо! Нисам имао раније времена (сад сам се вратио с пута) али баш сам то хтео да прокоментаришем.

То је само још једна од ствари којом показују да само траже начин да имају основ да неког казне и да му узму паре.
Знају они добро да у овој земљи нема ко да постави питање уставности такве једне уредбе. Па ми нисмо били кадри да организујемо удружење грађана... Ко ће се заузети за једну такву бесмислицу?

Мислим да је добро што је уредба објединила све што је основно и битно за безбедност пловидбе али та одредба о обавезности поседовања штампаног примерка на пловилу је доказ нечије болесне свести.

Kapetan:
malo sam procitao pazljivije....

svi koji imaju kabinu u duznosti su da imaju primerak uredbe, ali mogu je imati i u PDF formatu na telefonu ... tako da ne mora da se stampa ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju