Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Duga ili kratka osovina ?

(1/5) > >>

Jezerash:
Pazario sam od prijatelja jednog Tomosa 4.5. Za početak planiram da je koristim za lokalno švrćkanje po Dunavu i pecanje a kasnije kad kupim malo jači motor, da ovog Tomosa koristim kao pomoćni motor.

Na slikama se vidi o čemu se radi.
Deluje mi kao da je predugačka osovina za moj Titel 9. Dužina na penti od tačke gde se naslanja na dasku do kavitacione ploče je 46 cm. Po pravilu, kratka osovina treba da bude 15 inča = 38.1 cm a duga 20 inča = 50.8 cm. Ova moja ima 46 cm ?! To ispada da nije ni duga ni kratka, nego nešto između. Ili ja nešto pogrešno merim ?

oblak:
Titel 9 kratka osovina...Tomos vise nije mera nizasta osim za neko romanticno vreme..

zankiki:
Lepo to stoji, na pravom mestu. Ne diraj ništa i vozi. Čak i da je nešto niže elisa, neće ti smetati ništa, morao bi biti dosta jači motor i drugi režim vožnje da bi primetio razliku.

oblak:
Dublja voda je gusca pa stvara nepotrebano opterecenje na motor i snizava obrtaje...Pravilno je kao na slici.

mića p.:
To je definitivno kratka osovina i ništa ne brini, nije predugačka za tvoj čamac, još ako je penta u zaista dobrom stanju, ostaje
ti samo da se voziš i uživaš.

Moj savet ti je da vidiš koja je elisa na njemu, po mom mišljenju, za taj čamac ti je bolja brzinska od teretne.

Pravi izbor elise dosta doprinosi brzini na vodi.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju