E, ovako treba... > Restauracije

Marissa

<< < (16/128) > >>

zankiki:
Elem, imam par saveta za one koji ovo budu radili ubuduće, možda nekom pomogne. Slučajno sam naleteo na ovu temu sa pa sam se podsetio.

Sve je to lepo preživelo prošlu zimu, i na proleće su se prozori jednotavno odlepili. Lepljeni su sa Ceresit FT101.

Malo sam se onda bolje raspitao oko lepkova, i saznao da ih ni sika 11fc ne bi zalepila. Svi ti silikoni mogu lepo da dihtuju kada je pleksi pričvršćen šrafovima, ali ne mogu i da ga zalepe kako treba. I stvarno, kada sam skinuo prozore, sa pleksija se silikon skinuo u 2 poteza, uopšte nije bio zalepljen, ne znam ni kako su prozori preživeli zimu. Za plastiku je već držao dobro i trebalo ga je strugati.

Posle još malo raspitivanja kupio sam jedino što lepi pleksiglas - sikin primer 209N i sikaflex 295UV. Ovo dvoje (jedna tuba sike i bočica prajmera) je koštalo oko 7000,00 dinara - uopšte nije jeftino, ali je stvarno odradilo posao. Probao sam i na jednom dva manja parčeta plexija da ih zalepim jedno za drugo, zbgo probe, i stvarno drži kao što treba.

Tako da znate, ako treba da zalepite, a ne samo da zadihtujete pleksi, ovo je bukvalno jedina kombinacija koja radi posao.

markus:
@zankiki

gde si kupio sikin primer 209N i sikaflex 295UV, nisam ih našao ni u Sikinoj prodavnici u Miše Dimitrijevića u Novom Sadu.

zankiki:
Momci iz duomix-a u Partizanskoj su ga poručili od nekud, čekao sam ga par dana.

https://duo-mix.ls.rs/rs/

markus:
Hvala.  thumbup

zankiki:
Za nešto manje od 2 godine, doživeli smo dosta promena, što vizuelnih, spoljnih, a još više onih koje se ne vide, a odnose se na funckonisanje plovila.

Za zimu spremam još jedan veliki posao, i onda ću mislim biti zadovoljan.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju