E, ovako treba... > Restauracije
Marissa
zankiki:
Zna li neko ko bi hteo i da li vredi popravljati ovo? Pali lampice, daje zvučnu signalizaciju, ali nema napona na izlazu.
Da ne piše WAECO na njemu, bacio bih ga, ali ovako možda vredi popraviti, ne kupuju mi se kinezi...
zoki_ns:
Jesi siguran da je napon koji je prikljucen na ulaz invertora u navedenom opsegu d 10 do 15 V DC?
zankiki:
Da, stigao je sa Marissom iz Holandije, tamo je oduvek jh
Zakačen na akumulator... Nema greške.
zoki_ns:
Da, to sam mislio, dal si izmerio napon an akumulatoru, da kojim slucajem nije do akumulatora jh Mozda nije lose povezati ga na neki drugi akumulator i opteretiti ga sa tipa 50 posto opterecenja, staviti dve tri sijalice ako nista drugo, i probati van broda dal slucajno radi. Ako i tu ne radi jedino resenje da se otvori invertor i ako ima negde izvedene tacke za testiranje, meriti napon da se vidi sta je riknulo, al za to je zgodno imati i neku semu, a i odgovarajucu opremu, pa naci zamenski deo, mada je to uglavnom nesiplativo ...
Eventualno proveriti jos jednom spojeve dal su svi ok, da nema neke rdje, mada verijem da je kod tebe sve utegnuto jh
zankiki:
Odneo i kući i probao na napajanju od kompa (12V, žuta i crna) i isto...
Vrlo verovatno da je neisplativo... Uzeću kineza za prvu ruku pa "pecati" waeco ili nešto slično kad naleti.
Imam u brodu veći kineza od 2kw za alate, usisivač i slično, međutim problem je kod njega što vuče 1A i kad nema potrošača (24Ah na dan), pa ga uključujem samo po potrebi.
Ovaj mali je uvek uključen, već godinama (možda je zato i crkao sajkaca) jer je vukao 0,2A bez potrošača pa se to ni ne oseti...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju