E, ovako treba... > Restauracije

Marissa

<< < (117/128) > >>

vepar:
Konacno si zamenio onu odvratnu budzotinu sto si imao... jel si i ovoj ostavio mogucnost da se zakrene ka zadnjoj platformi?

zankiki:
Nisam, pošto se to pokazalo kao totalno nepotrebno, tj. nikad to nisam koristio...

djera1:
Vidim da ti je onaj tank za vodu pravljen po meri , pa ako može neki kontakt.

zankiki:
Društvo, kako je kod vas rešena voda za sudoperu?

Kod mene je to ovako:

1. Tank je u patosu
2. Od tanka crevo ide na pumpu vode koja je ispod sudopere
3. Iznad pumpe (izmedju pumpe i slavine) je nepovratni ventil
4. Pumpa se pali nagaznim prekidačem za nogu, što se pokazalo odlično zbog štednje vode (voda se pušta nogom samo u momentima kada je potrebna, inače ne curi)

To je funkcionsalo dobro godinama, dok nije crkao nepovratni ventil. Kada on propusti vodu dole, mora se ustima povući voda, dok ne udje u pumpu, pošto pumpa to ne može sama.

Zamenio sam u mesec dana 5-6 nepovratnih ventila, i svi čak i dok su novu propuštaju! Ili radi par dana pa crkne...

Ovo se eventualno može rešiti stavljanjem pumpe u nižu tačku (da uvek bude u vodi) ili nabavkom pumpe koja može da povuče vodu i kada je vazduh u crevu, ali opet ostaje čekanje svaki put kad se stisne voda od nekoliko sekundi dok se voda ne popne do slavine...

Imate li preporuku za nepovratni ventil, ili možda neko drugačije rešenje koje meni nije palo na pamet??

George:
Evo kako je na Calypsu. Imam veliki rezervoar od 100 l koji je običnim gumenim crevom i brzom spojkom preko slavine povezan sa malim rezervoarom od 10 l. U taj mali rezervoar sam spustio običnu malu potapajuću pumpicu (mislim da je to mala kaljužna pumpa i košta 20-tak eura) koja preko creva gura vodu u česmu. E sad pod pojmom "česma" kod mene se podrazumeva samo jedna obična zakrivljena aluminijumska cev bez ventila. U pregradnom zidu pored sudopere imam jedan prekidač koji kada uključim tada pumpa gura vodu, kada ga isključim voda više ne curi. Prilično primitivno rešenje, ali funkcioniše i meni je dovoljno. Verovatno bi sad neko pitao zašto imam odvojena dva rezervoara za vodu, jedam malecki od 10l i jedan veliki od 100l. Na ovaj način kada ne idem na dužu plovidbu nego sam samo u lokalu i nije mi potrebna veća količina vode, zatvorim slavinu od velikog tanka, mali tank otkačim od velikog sa brzom spojnicom, pa mogu da ga izvadim napolje i da ga odnesem do najbliže česme da ga napunim a bogami i da ga isperem. Tu vodu par dana mogu čak i za piće da koristim za razliku od one u velikom rezervoaru koji ne mogu tako lako da isperem, pa ni voda iz njega nije za piće.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju