Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Okupljanje 2014 ili cast za novu ladju

<< < (19/22) > >>

LSI:
Као у оној песми: - Прво фруштук, ондак на пут" и ми смо доручковали а онда смо се укрцали на моторнулађу "Тиса". О томе како је изгледала та пловидба слике говоре више и лепше него што бих ја могао да опишем, па зато ево пар сличица:

LSI:
А да вожња не буде само "један круг на води" побринуо се наш скипер, капетан Дуле, који није жалио труда да нам исприча неколико лепих занимљивости из историје локалитета и акваторија у којем смо се налазили.
Тако смо чули занимљиве приче засноване на истинитим подацима и легендама о Старом Сланкамену, Дунаву, Тиси...

Његове приче са највећим занимањем слушали су и стари и млади.

LSI:
А онда су капетана Дулета заменили капетни Арса и Душан!

Истина, капетан Душан је све време био у близини и будно пазио да ови заменици нешто не упрскају.

LSI:
Све што је лепо има крај, па тако се и ова наша вожња завршила, рекао бих веома брзо али сат ме демантује - возли смо се пуна два сата.
Задовољни и пуних плућа ћистог ваздуха, неке чудне енергије којом су нас Дунав и Тиса напунили овог предивног дана, искрцали смо се и вратили се у ресторан марине.

LSI:
У ресторану наше марине било је места за све.
Столови пространи, а на њима...

Погледајте слике па ћете видети и сами.

Дочекали су нас Капетанови зечеви у већ поменутом паприкашу.
Шта да кажем? Није био љут али тражио је да се нешто попије. Мислим да нико од нас у скорије време није окусио ништа укусније.
Капетане - ако нова лађа буде тако добра, онда ћете уживати у њој у сваком тренутку који на њој проведете.
Е сад, колико је до зечева а колико до поменуте Данијеле, не знам али ја се још једном захваљујем нашој домаћици која се баш потрудила.
Када смо зечиће средили, позабавили смо се печеном јаретином сервираном уз печеникромпир и прави козји сир и купус салату.
А када су сви помислили да је дошао крај, онда су стигле домаће штрудле с маком и орасима и лешницима! Све топло, па се топи у устима.

Ево још пар сличица да видите како је то изгледало и ко је све био.

Од мене толико, до неког другог дружења.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju