Nautika opšta... > Kafana kod "Moju Ladju"

Majstorske cene

<< < (6/7) > >>

tamiski pirat:
 Vlado svaka cast na ovim recima...... 114

Kapetane ne dao Bog nikome da radi u te tvoje 2 firme , jer si ti verovatno jedan od onih koji zaposlene tretiraju kao stoku koju treba goniti da radi , i verovatno ti je stav da ih ne treba ni placati , sta ce radnicima vise od 15000 dinara ..... tako vidim i biras majstore i verovatno sve drugo u zivotu.....
Po sistemu moje vredi milione a tudje nista.....
Ponavljam verovatno je sve kod tebe samo u teoriji a nista u praksi ....... sta da se radi,  svela nam se drzava na novopecenu sirovinu ..... tamburanje ffff

srsa:

--- Citat: tamiski pirat  17, 08, 2014, 19:08:54 posle podne --- Vlado svaka cast na ovim recima...... 114

Kapetane ne dao Bog nikome da radi u te tvoje 2 firme , jer si ti verovatno jedan od onih koji zaposlene tretiraju kao stoku koju treba goniti da radi , i verovatno ti je stav da ih ne treba ni placati , sta ce radnicima vise od 15000 dinara ..... tako vidim i biras majstore i verovatno sve drugo u zivotu.....
Po sistemu moje vredi milione a tudje nista.....
Ponavljam verovatno je sve kod tebe samo u teoriji a nista u praksi ....... sta da se radi,  svela nam se drzava na novopecenu sirovinu ..... tamburanje ffff

--- Kraj citata ---

Јели људино, а јел познајеш ти Капетана?

IKA:

--- Citat: Kapetan  17, 08, 2014, 09:22:58 pre podne ---@IKA...Te varijante plasticar umire mlad su malo idiotske, jer postoji celokupna zastitna HTZ oprema... al ja retke videh da je koriste ...
@IKA... opet gresis na zoranovih 1100 dodaj jos minimum 1000 na dodatne troskove prevoz (200) stan (500) klopa (300) i tako dalje... mislim moze da zivi u brdu 50 km dalje gde su sobe jeftinije, i da jede svaki dan za dorucak, rucak i veceru girose... pa sta god zafali juri 50 km tamo vamo i sporazumevaj se sa grcima sta ti tacno treba...
@IKA ... sta ti znas kakve su moje koze  sajkaca... znas i sam da pored organice vodim dve firme i da imam brdo ljudi svakog meseca na plati... pricali smo ... sto se skole tice u septembru upisujem i drugi fakultet ali ne privatni , kao ostatak drustva, nego drzavni ...

--- Citat: IKA  17, 08, 2014, 00:23:24 pre podne ---Toliko o prosvetarima čiji je prioritet ,štrajk pred početak svake godine.Živi bili pa videli,nastava uskoro treba da počne.

--- Kraj citata ---

pa jes... sad ti smeta stav da zele da imaju platu vecu od 400 evra , al plasticar neka uzme toliko za dan dva... to Iko jednostavno nije normalno, zato ovo drustvo i ode u ku8ac... al kad bolje razmislim ti zivis i podrzavas takvo drustvo , samo mi nije jasno zasto stalno kukas... podseti me ti na jedan dijalog ... e sad jedino dal ces shvatiti

--- Kraj citata ---

Ti zaista gubiš kurs.U tvom uvodnom izlaganju u drugoj temi kažeš da te je prevoz koštao 150e,a Zoranu računaš 200.Spominjan je smeštaj na jedrilici ali Zoranov smeštaj košta 500e,mada Zoki iskopa za 26e.
Što se prosvetara tiče ne smeta meni što oni hoće da imaju 400e platu,ali mi smeta što kao intelektualci ne mogu da shvate da platu primaju iz budžeta koji pune roditelji dece koju oni treba da nauče nečemu.
O HTZ opremi možeš da pričaš tek kad sam budeš radio makar 10min,koje sam ti ponudio.Ne upuštaj se u tematiku koja ti nije bliska.
I da završim.Plastičar ne uzima svaki dan 100e uzima po poslu a posla ima toliko da mesečno zaradi 200-300.Ni jedan plastičar u nekoj našoj firmi nema veću platu od 400e.U Titelskom Premiksu imaju platu od25-28ooorsd. 
Sad mi još uporedi fudbalere i doktore pa ću se samobanujem.

LSI:
Много пута су ме људи питали за савет мислећи да сам правник. Али правник никад нисам био, а ппсебно нисам био ничоји адвокат па то нећу бити ни сада. Желим само да укажем на то да је веома лако извести потпуно погрешан закључак о некоме кога не познајете довољно. Зато саветујем да се сви суздрже од оцењивања нечије личности (а управо то имамо овде) и да се дискусија врати у оквире теме.
Мишљења о мајсторима ће увек бити подељена и најчешће биће резултат добрих или лоших искустава које имамо са њима.
У свему овоме што је до сада написано, најтужнија је истина које смо сви свесни, а то је да живимо унечему што се још увек зове државом, а што држава већ одавно није. Сва мерила вредности и сви критеријуми су поремећени. Од "шуварица" (старији ће знати) па на овамо све је учињено да се деврадирају о разовна струка и наставни кадар. Деведесете су истерале наставнике на улице да продају гориво у кантама. Уништен је здравствени систем и суочени смо да се о корупцији у здравству нашироко прича. Ипак, још има правих учитеља, наставника, професора.... Још има лекара који ће уложити све своје знање да помогну пацијенту. И још увек има мајстора који ће урадити оно што се договоре са клијентом. На жалост свих нас, у поменутим и свим осталим професијама данас има много дилетаната и превараната и то је оно због чега се и ова полемика повела. Несрећа је ако се неко препозна у нечијем коментару а да писцу коментара није било ни на крај памети...
Зато предлажем да се окренемо лепшим стварима. Пустимо Николу да ужива у остварењу својих снова. Покушајмо ми остали да досањамо неке наше и хајде, уместо овако тешких речи, да се нађемо негде и разменимо неко пивце и неку лепу реч.

oblak:
Ne shvatam zasto ste se toliko zapalili oko Kapetanovog stava prema odredjenim majstorima, to je ipak njegovo misljenje kakvo god. Privatne razmirice resite privatno a forum ne moze biti mesto na kome cemo jedni druge "tovariti g...a." Ajd to resite van foruma ko se oseca prozvanim da ne trujemo narod i tako smo svi sjebani u glavu od zivota u ovoj bestragiji.... Tema ce biti zakljucana..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju