Nautika opšta... > Kafana kod "Moju Ladju"

Majstorske cene

(1/7) > >>

Kapetan:
dok sam renovirao brod u Grckoj, trazio sam ponude domacih majstora...
svelo se na to da hoce deset dana all inclusiv na moru , plus da im se plati pozamasna cifra... a taman posla ti do pokazu/dokazu da su radili slicne poslove... to je uvreda, ili bas nisu nista slikali aparatom i slicno...

naravno da su vecinom grci radili sve zahvate na brodu ...

trik je u tome da zamena daske realno kosta do 50 evra sto se materijala tice, ruke 50-80 evra , i to je to ,.. sve preko toga su nasa posla...

e ovako dragi moji ...
prosecna plata lekara specijaliste je oko 700 evra..
prosecna plata ucitelja je oko 400 evra
...
podelite to sa 22-23 radna dana mesecno i dobijete da dnevnica onih koji nam obrazuju decu, i koji nas lece, ne prelazi 30 evra...

medjutim realna situacija u Srbiji je takva da je negativna selekcija ucinila i to da majstori za dan posla uzmu 100, 200 , 300 evra ... neko vam operise srce za 30 evra, a neko vam namesti tendu za 300 evra... pa vi sad procenite sta je normalno a sta ne normalno 

IKA:
Ja ti već rekoh da sve van naslova teme prebaciš u kafanu.Vrlo sam voljan da se upustim u polemiku o vrednovanju nečijeg rada.
Materijal za 50e  stri Tako si računao i cenu materijala za ,vilin konjic; Kapetane prijatelju,ne lupetaj. hi

Zoran:
          Kapetane,ajde mislio sam da se ne javim ali nas sve vuces za nos.Kada si bio
tako ljubazan da okacis dijapazon raznih primanja,po obicaju tvome to si uradio po-
lovicno.Ajde jednom,barem jednom odradi stvar do kraja.
          Da se dalje ne natezem sa tobom,ajde stavi i primanja lekara profesora i sta
ti ga ja znam,ali PRIVATNIKA.Pa onda podeli njihovu platu sa brojem radnih dana itd.

PS.Cak nisi dao pravu cenu ni za jedrilicu.Kada budes sabrao Sve troskove,onda je
     prikazi ili nemoj da filozofiras.Izgleda da si jedno pet puta odlazio u Grcku radi
     odmora kibicujuci jedrilicu,pri tome neizmerno uzivajuci u carima grcke,preganja-
     juci se sa advokatom radi nacina na koji da se kupi ista. 

Kapetan:
janez , vecina privatnih doktora ne predje 8-1000 evra , a znam ih gomilu , a u ostalom mnogo je vise onih u drzavnoj sluzbi...

Doktori razni ...
8 godina osnovne, 4 godina srednje, 5 godina fakulteta , 2-4 godina specijalizacije, 2 godine dodatnih usavrsavanja ... ako pogresi covek umire ... dnevnica 30 evra

Majstori razni...
4-8 godina osnovne, 3 srednje ili kurs ... ako pogresi nikom nista ... dnevnica 100 - 300 evra

i onda se zalimo da nam je lose i slicno ... pa i treba da nam bude lose, kad nas ima koji branimo ovakav nakaradan sistem koji favorizuje negativnu selekciju u drustvu ...

kakve veze ima cena jedrilica i putovanje u Grcku? ili si se nasao prozvan sto si bio jedan od domacih majstora koji su trazili all inclusive 10 dana u Grckoj, ne boj se nisi bio najgori :)

Zoran:
               Da si bezobrazan jesi.To se odnosi na ALL INCLUSIVE.Ja bi se barem postideo
zbog toga.Kao prvo niti sam ti rekao ijednog trenutka fiksnu cenu niti koliko bi to trajalo.
Na tvoje insistiranje sam rekao neka vremena na osnovu tvojih reci o poslovima.
               Nisi rekao da je ALL INCLUSIVE,bilo hrana i spavanje na doticnoj jedrilici.Eto
kao sto si i napisao posao je zavrsen i to je najvaznije.Nisi napisao da si me zvao da idem
da gledam jedrilicu koju zelis da kupis,ali da sam cudan sto necu da delim putne troskove.
I dalje tvrdim da uvek napises samo donekle,nikada sve.Jednostavno si takav.
               Inace sto se tice doktora nisi u pravu.A sto se majstora tice mogao si da odes
u neku jeftinu drzavnu firmu koja se bavi plastikom i da dobijes realnu cenu.Tamo maj-
stori imaju platu 200-300e.Znaci po tvojoj racunici ne bi te kostalo vise od 30e.
               Mozda neznas inace janez se pise velikim slovom,a i ja sam neki inzinjer.
               Necu vise o ovome nista da pisem.pisi sta hoces.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju