A rekao bi čovek kad vas vidi da se radi o ozbiljnim ljudima (mislim na Srsu i Duleta)...
Čovek lepo kaže šta je primetio i pita za mišljenje, a vi - jedva dočekali. E, moj Zankiki, teško vama sa nama!
Ne treba ništa da vas brine to što ste uočili. Mislim da je to normalna reakcija mozga koji nije naviknut na takav način života. Čitav vaš život do sada hodali ste čvrstom zemljom, a onda ste to iznenada promenili i proveli nekoliko dana na čamcu koji se ljulja u svim pravcima. Postoji nešto što se naziva "mornarski hod" - znate ono kada se malo čovek pogne, pa zanosi, hvata ravnotežu. Kao kad se oko navikne da gleda u mraku. Tako je mozgu potrebno malo vremena da prihvati činjenicu da telo više nema čvrsto uporište ispod sebe. Ne treba to da vas brine.
Što reče neko, od toga se branite tako što provodite više vremena na vodi ili (kao neki od nas, uključujući i pisca ovih redova) tako što vreme i dalje provodite na majčici zemljici i sanjarite o plovidbi. Mislim da je ona prva varijanta mnogo bolje rešenje. Zato, plovite, ljuljajte se ali plovite - ne može biti ništa loše od toga.