Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Regata Moja Ladja 2010

<< < (8/12) > >>

mossi:
Od Madjarske granice do BG-a ima 263km po daljinaru. Mi smo prošle godine krenuli po vodostaju 400, a to je kad Dunav nema obalu.  :nono: A to em je opasno em je jako loše za regatu. Teško za pristati, na novim terenima, nemaš pojma šta te čeka uz obalu, nema plaže, ne možeš se ni okupati pošteno, a da ne kažem nuždu obaviti (mislim na nas na male čamce).

A da ima šta da se vidi i prelepih mesta za kampovanje oho ho. Čak verujem da je Dunav i lepši gore nego na Djerdapu ali samo kad je vodostaj ispod 150 Apatin. Lepo i bezbedno, puno lepih mesta sa još lepšim komarcima! ha ha ha Ko rode!

Činjenica je da je klisura, extra mesto i ako sve bude kako treba idemo i ove godine. Pogotovo zbog pecanja, jer ribe ipak ima MNOOOGO više nego kod nas gore.

Ali da je lepo gore, jeste. I jedva čekam početak aprila da spustim lamac ponovo u vodu!  :dance: :yahoo:

Ali da se vratim na vodostaj, fiksni datum meni ne igra neku ulogu ali vodostaj da. Ako bude vodostaj kao prošle godine, ja ću sačekati malo ili krenuti malo ranije. Jer preko 200km bez obale.. neka hvala. Isto govorim i onim koji planiraju uzvodno, kontrolišite vodostaj, sve preko 250 Apatin je jako loše!

LSI:

--- Citat: mossi  11, 01, 2010, 13:24:33 posle podne ---
Ali da se vratim na vodostaj, fiksni datum meni ne igra neku ulogu ali vodostaj da. Ako bude vodostaj kao prošle godine, ja ću sačekati malo ili krenuti malo ranije. Jer preko 200km bez obale.. neka hvala. Isto govorim i onim koji planiraju uzvodno, kontrolišite vodostaj, sve preko 250 Apatin je jako loše!

--- Kraj citata ---

Dobar savet  - para vredi!

Hvala, Mossi.

IKA:
svaka regata bi trebalo da ima neki centralni dogadjaj na jednoj od lokacija kojom se planira ruta.
Recimo regata "Vode vojvodine" ima za centralni dogadjaj "tamburica fest " u Deronjama tako da se svi planovi prave tako da regata tog dana u punom sastavu bude uDeronjama.(prošle godine 45 plovila) dakle centralna manifestacija za našu regatu bi mogla biti "Zlatna bućka" i cilj bi trebalo da bude da se tog dana svi učesnici regate okupe na jednom mestu. Bilo bi poželjno da se  i dnevni ciljevi ispoštuju ,iz prostog razloga da bismo imali uvid u brojno stanje , da se nebi desilo da u žurbi ne ostavimo nekoga ko je unevolji i kome treba pomoć.
Regata ima smisla samo ako se ogleda u zajedništvu, sve ostalo je individualna plovidba

rade:
http://www.mojaladja.com/forum/Smileys/default/shout.gif

deda:
Koliko vidim u opticaju su TRI pravca:

Dunav........nizvodno
Dunav........uzvodno
Sava..........Brcko
Posto niko ne moze na sve tri strane mislim da bi  svako ko ima zelju da ide prvo trebalo da se izjasni kuda plovi njegov brod!!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju