Nepogode na rekama... > POPLAVA 2013 i 2014
Vanredna situacija
Kapetan:
odem na par dana preko grane i pizdarija.... mi smo bre govnjiva drzava, koj ku*ac vam smeta jedan novinar Kurira ? a ne smeta vam prodaja Kosava jeli ? ne smeta vam zaduzivanje cak i vasih praunuka? ne smeta vam negativna selekcija u drzavnoj upravi ? ne smeta vam licimurstvo ? .... nista vam ne smeta , samo vam smeta taj novinar kurira ? moz' misliti ...
nocas sam sa puta stigao u 3sata kuci ... u 5 je camac vec krenuo ka Obrenovcu ... ja na zalost zbog umora (6 dana i 14 sati sna) nisam mogao da odem sa camcem , buraz je vec 5 - 6 dana sa Crvenim krstom po raznim vukojebinama i spasava ...
odo u kunt....
LSI:
--- Citat: Kapetan 18, 05, 2014, 06:51:19 pre podne ---odem na par dana preko grane i pizdarija.... mi smo bre govnjiva drzava, koj ku*ac vam smeta jedan novinar Kurira ? a ne smeta vam prodaja Kosava jeli ? ne smeta vam zaduzivanje cak i vasih praunuka? ne smeta vam negativna selekcija u drzavnoj upravi ? ne smeta vam licimurstvo ? .... nista vam ne smeta , samo vam smeta taj novinar kurira ? moz' misliti ...
...
--- Kraj citata ---
Kapetane, ovaj komentar ću pripisati umoru koji ste pomenuli i savetujem i ostalim članovima foruma da ga tako prime.
Nikola, vi bar znate koliko puta su vaši, moji i još neki komentari na ovom forumu bili dočekani na nož od strane "cenzora" kojih i mi imamo medju sobom. Onih koji se bore za čistotu nautičkog foruma i koji reaguju ako slučajno u tekstu bar jednom nisu upotrebljene reči kao što su: voda, čamac, reka, nautičar... Za njih je sve što se tiče života oko nas, a nije u najdirektnijoj vezi sa pomenutim rečima - politika i politiziranje.
Zbog tih i takvih, koji često zbog sopstvenog straha da kažu šta misle o nekim pojavama u društvu, ima i mnogo onih drugih koji jednostavno ne žele sebe da izlažu takvim komentarima i kritikam. Zato vaš komentar od jutros smatram neodmerenim i neprimerenim i kao što rekoh, mislim da je posledica premora.
LSI:
--- Citat: Kapetan 18, 05, 2014, 06:51:19 pre podne ---...
nocas sam sa puta stigao u 3sata kuci ... u 5 je camac vec krenuo ka Obrenovcu ... ja na zalost zbog umora (6 dana i 14 sati sna) nisam mogao da odem sa camcem , buraz je vec 5 - 6 dana sa Crvenim krstom po raznim vukojebinama i spasava ...
odo u kunt....
--- Kraj citata ---
Ovaj deo komentara bih pozdravio. Iskreno, znajući vas, drugo nešto i ne bih očekivao.
LSI:
--- Citat: Zvonimir 18, 05, 2014, 00:32:46 pre podne ---Ajde kad se ova situacija smiri da tuzimo tog nazovi novinara i Kurir pa da trazimo novcanu nadoknadu zbog nanete nam ljage kao vlasnicima camaca, a da od novac koji bi po presudi dobili uplatimo u fond za postradale i da te nazovi novine naucimo jednom za navek pameti. Inace ja cu u Ponedeljak poci licno do redakcije i trazicu da objave demanti zarad istine, nece se oni sa nama zajebavati.
--- Kraj citata ---
Zvonimire, dopada mi se vaše razmišljanje i vaš predlog ali nisam siguran da je ostvariv. Molim vas da proverite da li je moguće postupiti na taj način.
Koliko ja znam, naš Ustavni sud nedavno je doneo odluku kojom se ne dozvoljavaju grupne tužbe.
Naš "nezavisni" vrhovni sud, koji bi trebalo da brine o pravu i pravdi za ovaj narod, doneo je tu odluku kako bi onemogućio štediše da tuže banke zbog pljačkaških kredita. Tom odlukom sprečeni su ljudi da se organizuju i sada bi svaki od više desetina hiljada korisnika kredita morao da podnese lično tužbu, a to znači da svako mora prilikom podnošenja da plati sudske takse za pokretanje postupka i takse za dobijanje rešenja, a to su značajne cifre.
Verujem da bismo i mi morali pojedinačno da podnosimo tužbe u mesno nadležnim sudovima, a onda bi svaki nadležni sud odlučivao kad te predmete da razmatra... To bi se razvuklo i na kraju potpuno obesmislilo vašu ideju.
Voleo bih da nisam u pravu ali eto, vi proverite pa nam javite. Ako je moguća kolektivna tužba, onda je moguće i da sakupimo sredstva za vodjenje spora, a da eventualno dosudjenu odštetu zaista posle prenesemo onima kojima su te pare potrebnije nego nama.
LSI:
Sve će to narod pozlatiti. Biće teško ali ovaj narod nije ni naučio na bolje.
Bez obzira na to što medju nama ima svakakvih, ipak je još uvek veoma mnogo onih koji nisu zaboravili da su ljudi i da ne žive sami na ovom svetu, da oko njih ima i drugih i da nikom nije lako. Sakupićemo se mi i sve će ovo biti jednoga dana ružna prošlost.
I da znate da nismo sami!
Sinoć sam dobio sledeći sms:
Dear all, I hope those terrible flooding are not affecting you. I wish you the best.
(Za one koji imaju problema sa engleskim: Dragi moji, svi vi, nadam se da vas ove strašne poplave nisu pogodile. Želim vam sve najbolje.)
Poruku mi je poslala jedna od onih mojih direktorki koje sam vodio na ručkove i večere na naše splavove.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju