E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
obaveze premakapetanijhi nprilokom jedrenja u GR obalnim vodama
Srecko Sojic:
koliko kosta ta vinjeta u hrvatskoj?
neptun:
Pozdrav, nema brige sto se tice grcke. Ja sam vukao prosle godine brod i plovio po sporadama, moja jedrilica je 6,95m i nista se ne placa, ne treba ni osiguranje. A kako kopneno ulazis nema nikom ni da se prijavljujes. Ja nisam nikog nista pitao, odvukao brod ubacio u more i plovio.
A kad me policija pozvala u policijsku stanicu u nekom gradicu, ja odneo dokumenta od broda i pasose posade, oni rekli da je sve u redu.
To je bili na skopelosu gde je bas razvijen carter, pa ima i dosta policije, na ovim prstima verovatno neces ni videti policiju.
I ja planiram ove godine da vucem brod na sitoniju, mada jos nisam siguran.
neptun:
Tamo ljudi mikrotonere vuku uglavnom u vurvuru. Gde je grupa ostrva koja prave zalive koji su skroz mirni
Kapetan:
--- Citat: neptun 29, 05, 2014, 16:50:22 posle podne ---Tamo ljudi mikrotonere vuku uglavnom u vurvuru. Gde je grupa ostrva koja prave zalive koji su skroz mirni
--- Kraj citata ---
ja cu letos sa ladjom biti najverovatnije u Vurvuri , kako je tamo ? moze li se spavati na sidru ?
neptun:
Nisam tamo bio brodom, ali sam bio i dobro proucio. Imao sam camac manji.
Tamo je idealno za spavanje na sidru, ima i jedna marina..
Ali na sidru moze na vise mesta. Nije mnogo duboko.
Kod sitonije je jedino nezgodan onaj deo na samom vrhu prsta, tu mi se cini da vetar moze da bude jak i talasi.znaci juzno od sartija, a cim se zamakne na zapadnu stranu prsta, tu je mirnije.
Ja cu jos videti gde cu ove godine, ako idem na prste videcu gde cu da spustim brod.
Ovi sa mikrotonerima obicno nigde ne jedre dalje vec se drze tih ostrva oko vurvuru-a.
Ja mozda spustim brod i negde kod soluna pa doplovim do sitonije. Kroz onaj kanal na pocetku prvog prsta.
Kojim brodom ides.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju