Nautika opšta... > Iskustva sa vode
MOJE MESTO
Arsa:
Gde god vidim flašu i kanap koji označavaju "nečija" mesta, vadim čakiju i uklanjam dotične. rolleye
Smatram da svako ko peca na određenom području ima neke orjentire pomoću kojih određuje poziciju tog mesta i da mu je to dovoljno.
Nervira me činjenica da neko svojata zajedničko dobro.
U ostalom, uvek imam rezervnu varijantu i više drugih lokacija koje su se ranije dobro pokazale.
A dobro je baviti se i istraživačkim radom pa češljati mesta koja, na izgled, ne obećavaju mnogo.
CIVIJA:
"Moje mesto" je jedan od razloga zbog kojih sam nabavio sonar. Trazim "svoja mesta" i imam uspeha. Kad me vide da vadim ribu to su sutra njihova mesta al nema veze nadjem ja neko novo mesto.
Izlazim na pecanje da bi odmorio mozak i upecao ribu a ne da se svadjam sa budalama - bacanje u vodu NIKADA nije resenje. Kad padne mrak na oci svata moze da se desi tamburanje a to ne zelim.
marke:
Na Dunavu od Paradajz ade do Malih Voda se intenzivno grade vikendice i nema slobodne obale.
Ko to dozvoljava i tolerise
i dokle tako?
Ljuba:
To je sve divlja gradnja a ako su i zakupljena mesta od Srbija šuma to ne podrazumeva i gradnju čvrstih objekata. Ali kako je gotovo sve u ovoj državi trulo tako je onda i to. Međutim, mislim da takvi objekti ne treba da nam smetaju ako su lepi i ne kvare izgled okoline. Bar će ti vlasnici da vode računa o čistoći obale na koju bi se inače nanosilo kojekakvo đubre a ionako tu niko i nije pecao jer je se tu riba ne zadržava zbog konfiguracije dna i brzine toka.
Ono što je i smešno i tužno je da su se svi nagurali što biže reci a nisu svesni da kad krene Dunav (a to se događa bar 1x u 10 godina) ima da odnese sve, neće ostati ni kamen na kamenu.
Što se tiče nečijih "mesta" dole na Malim Vodama, sve je to stvar tolerancije i dogovora. Imao sam par "bliskih" susreta sa takvim likovima i izašao kao pobednik ali bez obzira na to opet ostaje gorak ukus. Džaba ti sve ako se na vodi iznerviram ili još nešto gore, onda ti presedne i mesto i taj dan. Zato mislim da uopšte ne treba ulaziti u sukob već jednostavno birati poziciju gde se zna da niko ne dolazi, ima takvih pozicija dosta a uostalim, čim neka pozicija postane napadnuta tu više i ne treba pecati jer se riba ubrzo razbeži i tu više nema ništa.
poljo:
Pa zar nemate plovila ? Tvoj brod je tvoje mjesto . Usidris se i pecas . Na obali moze da ima ko sta hoce i da misli da je njegovo . Pridjem mjestu koje mi odgovara , usidrim se par metara od obale i to je to . Ja kad plovim ne dodirujem obalu inace bi isao tamo pjeske . Zbog blata na nogama i priboru dok pecam sam i usao u ovu pricu oko plovila . Postujem kad je neko mator ili prehranjuje mjesto ali pored ovolikih mrezarosa i onako je sve jedno . Brod je sloboda pa oslobodite se onda .
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju