Nautika opšta... > Iskustva sa vode
MOJE MESTO
cira58:
1990 godine sam napravio svoj prvi camac. Titelsku siklju sa kabinom nabavljenoj u Titelu. Camac sam drzao u marini Wajs, na Savi. Marina Wajs se nalazila na 5 km Save a ja sam na pecanje odlazio iznad bloka 45 to je nekih 2 km plovidbe. Vremenom razdaljina pecanja se povecavala, posto su PIONIRI naglo poceli praviti sojenice, splavove i ogromne kuce. Ja kao i ostali pecarosi nismo imali pristup obali, te sam morao prelaziti 10 km uzvodno i 10 nazad. Postalo je nepodnosljivo i napustio sam marinu Wajs i preselio u marinu Karaburma. Prelaskom na Dunav smatraao sam da su male, srednje vode dovoljne za pecanje i da sam pronasao mir. Ali nije tako. Tamo vazi pravilo, da mnogi imaju SVOJA MESTA. Kad plovis malim vodama i treba da se vezes nadje se neko da ti kaze. Nemoj tu to je Slobino mesto, ovo je Zokijevo, a ono Oliverovo, ono tamo Pistino a onde staju Bobi, Pucko i da nenabrajam vise. Pa gde cu ja ??? Da izvinite na onu stvar. Na Tisi do Novog Beceja pecarosi stavljaju bovu u vodu i tako obelezavaju svoje mesto, gore iznad Novog Beceja plasticnom flasom za grane na obali to je znak zauzetosti. I sta sada ??? Predlazem da kad se kupuju dozvole za pecanje, da se kupi i 5 m obale i tako ce svako znati cije je sta. Oni koji nemaju pare za kupovinu obale, njima odnosno meni, bi bilo dodeljen deo gde svako moze stati odnosno ko je brzi. PA DAL JE MOGUCE DA NEKO ZAISTA SMATRA DA JE NJEGOVA OBALA I DA MORAM DA SE SKLONIM KADA ON DODJE. BICE RATA. 4587 flasica 56568
zankiki:
Na tuđu bovu se ne bih kačio nikad, mada ako nekog nema ne bi mi smetalo da stanem odmah pored, ako mi se mesto sviđa.
Što se plastičnih flaša na obali tiče, mogu da stavim po jednu na svakih 10 metara, pa da pecam gde hoću?
Ne bih se na to mnogo obazirao. Stanem gde je slobodno, ako nekom smeta, onda će, kao što kažeš, da bude rata.
maverick:
Mjesta nema...tko dodje na mjesto koje mu se svidi tamo i stane da peca....kod mene par starijih ljudi hrane sarana i tamo ne stajemo iz pristojnosti prema njima i njihovim godinama...a sve ostale na spomen mjesta ladno bacam u vodu jh bez obzira na godisnju dob
broker975fx:
Pa druže Ciro oni su obalu zauzeli zato što su kontinetalci i vode se plaše ali vole da je gledaju sa čvrstog tla i maštaju. Ti samo razmisli koji si car, ti imaš svoj brod i svoj mir, obori sidro gde ti je volja i podigni ga kad ti se ćefne 114
Zvonimir:
Iz navike volim da stanem na odredjena mesta da pecam ili odmaram i to nazovem svojim mestom u zargonu i figurativno ali ne znaci da tu stajem samo ja. Tako ikad stanem na neko mesto koje se naziva necijim ne uzbudjujem se mnogo, priznajem samo tapiju i onda ne stajem tu, a oni sto su umislili da su mesta njihova nek izvine i neka se ne sekiraju, pri tome ne mislim nista licno. Treba da uzivamo u zivotu i da se postujemo.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju